De ce este necesar să reglăm ferestrele din PVC pentru sezonul de iarnă?

Odată cu sezonul rece ne gândim tot mai mult la păstrarea căldurii în locuințele noastre.

Ferestrele din PVC se reglează în funcție de anotimp pentru a se maximiza performanța acestora. Instalatorii își fac, de obicei, lucrul și pleacă, uitând să le spună proprietarilor despre câteva lucruri importante.

De aceea ne-am gândit să vă oferim câteva sfaturi utile de întreținere a ferestrelor.

Reglarea ferestrelor la regimul de iarnă.   

Acest secret ne va ajuta și la economisirea banilor pe timp de iarnă.

Dacă ferestrele sunt lăsate în regim de iarnă, se formează o presiune ridicată care va distruge cauciucul mult mai repede și va pătrunde frigul, curenții de aer și chiar apa de ploaie. În acest caz va rezolva problema doar schimbarea completă a garniturii.

Pentru a afla dacă ferestrele Dumneavoastră se pot regla, trebuie să  să vă uitați dacă există niște orificii pentru șurubelniță sau imbus și niște bulbi pe rama deschiderii; atunci aceste ferestre pot fi reglate în funcție de sezon.

Reglarea ferestrelor se poate face extrem de simplu.

Va trebui doar să rotiți șurubul la 90 de grade spre dreapta sau spre stânga, în funcție de sezon. Încercați să găsiți, pentru un rezultat cât mai bun, toate șuruburile; numărul lor poate varia în funcție de dimensiunea ferestrei sau de producător.

Pentru a regla ferestrele veți avea nevoie de  o șurubelniță sau de o cheie hexagonală. Nu vă recomandăm să utilizați cleștele deoarece ați putea deteriora mecanismul de reglare care este destul de fragil.

După ce ați făcut acest lucru, mânerul ferestrei ar trebui să stea mai strâns. Dacă nu este așa, înseamnă că trebuie să verificați dacă ați găsit toate șuruburile.

Ferestrele din plastic sunt foarte practice, dar, după cum v-ați convins, necesită reglare precum și o îngrijire permanentă. Cel puțin o dată pe an trebuie să ungeți toate părțile mobile ale cadrului ferestrei și să verificați dacă toate șuruburile sunt strânse.