De ce este mai bine ca doamnele adulte să nu-și vopsească părul în culori întunecate?

Culorile întunecate sunt un tabu pentru doamne: stiliștii nu ne recomandă aceste culori.

Stiliștii sunt de părerea că fiecare doamnă are nevoie de o abordare individuală atunci când este vorba despre alegerea culorii părului. Aceasta se alege ținând cont de trăsăturile feței, de culoarea tenului etc. Dar o recomandare de a lor este că doamnele adulte trebuie să opteze doar pentru culorile deschise.

Dacă aveți părul cărunt, atunci trebuie să evitați culorile întunecate. După cum se știe nuanțele deschise ne întineresc, iar șuvițele sunt și foarte practice.

Care sunt avantajele culorilor deschise?

1. Părul deschis la culoare pare mai bogat.  

La o anumit vârstă părul devine mai fin și mai rar, de aceea se recomandă să renunțăm la părul lung în favoarea tunsorilor scurte sau medii.

Iar când rădăcinile sunt mai întunecate decât șuvițele, părul pare mult mai bogat.

2. Dacă veți opta pentru părul deschis, nu va trebui să-l vopsiți foarte des.

Persoanele tinere care aleg culoarea blondă pentru păr se confruntă cu o problemă: părul crește repede și rădăcinile întunecate se observă imediat. Dar atunci când părul este cărunt, situația se schimbă. De aceea, dacă veți alege tehnica de colorare corectă, va trebui să mergeți destul de rar la coafor.

3. Părul deschis ne întinerește.

Nuanțele cenușiu sunt acum în tendințe. Dacă veți alege nuanța care vi se potrivește, veți arăta uimitor.

În timp ce părul întunecat accentuează imperfecțiunile feței, inclusiv schimbările legate de vârstă. De aceea stiliștii ne recomanda să încercăm culorile mai deschise. Nu este necesar să optăm toate pentru blond, doar nuanțe cu câteva tonuri mai deschise.

Iată care sunt avantajele culorilor deschise: veți părea mult mai tânără, veți merge mai rar la coafor și veți avea un păr mai bogat. O altă recomandare ar fi să alegeți tehnici mai complexe de colorare a părului care, deși sunt destul de scumpe, arată minunat și veți merge mult mai rar la salon.