De ce copiii evreilor sunt atât de deștepți: 7 metode de educație.

Avem de învățat de la ei…

Dragostea părinților evrei pentru copiii lor nu cunoaște limite. Se pare că nici un alt popor nu tratează atât de bine copiii. Psihologii pot discuta mult despre avantajele cât și despre dezavantajele acestei atitudini față de ei, dar copiii evrei, cu siguranță, sunt fericiți.

1. Nu-i complexați.

Mamele nu le vor spune niciodată copiilor că sunt răi.

„Copilul meu nu are defecte” – aceasta este poziția mamelor. Chiar dacă acesta are vreun neajuns, nimeni nu va afla, doar mama știe despre el.

2. Libertate rezonabilă.

Educația evreiască modernă combină două lucruri aparent contradictorii: libertatea și exigența. O metaforă descrie acest stil: o cameră spațioasă, unde te simți liber, dar care are pereții tari.

În familiile evreiești copiii pot face orice: chiar să coloreze pașaportul tatălui cu rujul cel mai scump al mamei. Nu vor fi certați. Pentru părinții evrei libertatea unui copil nu este o „educație” specială, ci este ca aerul.

Metodele aspre se aplică atunci când copilul întrece limitele. Copilul poate vărsa parfumul mamei, dar va fi neapărat pedepsit dacă o va lovi pe bunica sa.

3. Își laudă copiii.

Mama întotdeauna își laudă copilul. Mama evreică îi va aprecia chiar și cea mai mică realizare: o nouă silabă pronunțată sau un desen. Toți prietenii și cunoștințele ei cu siguranță vor afla despre acest lucru și, cel mai important, copilul trebuie să simtă că este lăudat în prezența tuturor. Dacă realizările copilului sunt importante, atunci el va fi aplaudat îndelung de întreaga familie.

Dacă îi vom încuraja cu orice ocazie, acest lucru le va schimba comportamentul.

4. Sunt responsabili pentru comportamentul lor.

Evreii consideră că un cuvânt spus în grabă sau un gest urât va afecta copilul, de aceea părinții evrei sunt foarte atenți și responsabili.

5. Dragostea și respectul în familie reprezintă o garanție a sănătății mintale a copilului.

Tradiția evreiască explică faptul că baza oricărei familii este soțul și soția, tatăl și mama. Prin urmare copiii învață de la o vârstă fragedă că primul și cel mai important lucru este atenția mamei față de tată și a tatălui față de mamă. Copilul care va crește în asemenea familie se va simți mereu protejat. Pe lângă aceasta comportamentul părinților este un exemplu foarte bun de urmat și copilul va încerca să creeze aceeași relație în propria familie când va crește.

6. Îi învață să fie părinți.

Acest lucru începe înainte de apariția copilului. Fata după ce se căsătorește, este deja pregătită să devină mamă, cariera sa principală fiind casa și familia.

Pentru a crește și a educa niște copiii de succes, independenți și fermi, evreii au dezvoltat un întreg sistem de educație pe care oricine din Israel îl poate studia la cursurile speciale pentru părinți. Există cursuri similare la sinagogi și în școlile evreiești din multe orașe ale lumii. Aici se pune accent pe propria lor educație, scopul de bază al acestora fiind dobândirea unei noi profesii, „soție și mamă” și „soț și tată”.

7. Îi învață pe copii să-și gestioneze timpul.

Copiii evrei nu știu ce înseamnă lenea, ei sunt mereu ocupați: lecții de ​​vioară, engleză, matematică. Ei sunt obișnuiți din copilărie să muncească foarte mult.

Distribuiți acest articol util!