De ce citirea cărților ar trebui să fie prioritatea noastră nr.1

Trebuie să citim cel puțin 30 de minute pe zi.

26% dintre adulții americani nu au citit nici o carte în ultimul an. Această statistică a fost publicată de Centrul de Cercetare Pew.

Dacă faceți parte din acest grup, trebuie să știți că lectura este extrem de utilă.

1. Lectura vă ajută să fiți mai deschiși și mai creativi.

Universitatea din Toronto a realizat un studiu. Participanții care au citit câte o scurtă povestire fantastică simțeau o necesitate scăzută de „închidere cognitivă” în comparație cu participanții care au citit articole științifice, adică erau mai „deschiși” decât cei care au citit eseuri științifice. „Citirea literaturii științifice le permite elevilor să studieze subiectul dat, dar nu le trezește dorința de a reflecta asupra subiectului dat”, – afirmă autorii.

„Un medic poate avea cunoștințe enciclopedice în specializarea sa, dar ar fi posibil să întâmpine dificultăți în diagnosticare atunci când unele simptome suplimentare pot indică o altă boală”.

2. Persoanele care citesc cărți trăiesc mai mult.

Cercetătorii de la Universitatea Yale, care au realizat studiul pe un eșantion de 3635 de persoane cu vârsta de peste 50 de ani, au descoperit că cei care citesc cărți timp de 30 de minute în fiecare zi trăiesc în medie cu 23 de luni mai mult decât cei care nu citesc defel sau citesc reviste.

Citirea cărților creează, probabil, o interacțiune cognitivă care îmbunătățește mai multe funcții, cum ar fi îmbogățirea vocabularului, dezvoltă gândirea și ajută la concentrare.

Cititul ar putea avea influențe asupra empatiei, a percepției sociale și a inteligenței emoționale.

3. Se recomandă să citim cel puțin 50 de cărți pe an.

Nu este dificil să citim o carte pe săptămână, chiar dacă suntem foarte ocupați.

Scriitoarea Stephanie Houston afirmă că lipsa de timp nu este o scuză. Ea și-a fixat obiectivul să citească 50 de cărți pe an și după aceea și-a dat seama de faptul că a pierdut foarte mult timp în zadar, răsfoind în permanență paginile rețelelor sociale: înainte de somn, în tren, în timpul pauzelor de prânz…

După două luni de lectură a simțit o stare de pace lăuntrică și de satisfacție, dormea mai bine și a învățat foarte multe lucruri.

4. Persoanele de succes citesc!

Succesul înseamnă o autodezvoltare permanentă. Mulți lideri de succes ne-ar putea recomanda cărțile care i-au ajutat să ajungă acolo unde sunt astăzi.

Dumneavoastră ce carte ați citit recent?