Iată de ce se înnegrește argintul. Ai știut toate astea?

Argintul este un metal nobil foarte apreciat în întreaga lume. E curios faptul că pe lângă aspectul său estetic impresionant, el are și o legătură strânsă cu sănătatea noastră.

Ce înseamnă înnegrirea argintului

E știut faptul că argintul are proprietăți antibacteriene puternice. Iată de ce tacâmurile din argint curat sunt atât de apreciate și prețuite.

În același timp înnegrirea argintului din care e făcută bijuteria noastră de corp poate fi determinată de anumite probleme de sănătate.

Majoritatea bijuteriilor din argint au și un anumit procent de cupru. Sub acțiunea umidității acest element se oxidează și schimbă culoarea bijuteriei. Viteza cu care are loc această schimbare a aspectului obiectelor din argint depinde și de alți factori: climă, umiditatea aerului, frecvența contactului cu apa etc.

Atenție la detalii!

Se poate întâmpla ca din toate bijuteriile pe care le purtați unele să-și schimbe culoarea, altele nu.

Nu vă grăbiți să dați alarma. Luați în considerație că pe piept sunt situate multe glande sebacee, de aceea lanțurile de argint se înnegresc mai frecvent.

De asemenea ar trebui să verificați echilibrul hormonal. Dacă vă întrebați de ce se înnegrește bijuteria de corp, amintiți-vă dacă ați trecut recent printr-un stres puternic, sau poate ați luat medicamente cu conținut de sulf, sau ați făcut un efort fizic important.

Totuși schimbarea culorii argintului poate indica anumite probleme ale sistemului nervos sau ale rinichilor.

Pentru început curățați bijuteriile dvs. din argint și urmăriți apoi variațiile culorii lor. Scoateți bijuteriile atunci când mergeți la ștrand, saună sau sală de forță.

Dacă înnegrirea metalului este suspectă, apelați la ajutorul medicilor pentru un diagnostic eficient.