De ce am decis, la vârsta de 60 de ani, să nu mă uit la televizor. Vă recomand să faceți același lucru

Am decis, la vârsta de 60 de ani, să nu mă uit la televizor și vă recomand cu încredere să faceți același lucru. Și iată de ce.

Până la vârsta de 50 de ani vă puteți bucura de emisiunile de divertisment, dar după 60 de ani este mai bine să renunțați complet la televizor deoarece acesta nu ne dezvoltă creierul.

Televiziunea este o altă realitate, ne face să ne concentrăm pe problemele altor persoane, uitând de noi înșine: comunicăm mai puțin cu cei dragi, izolându-ne, în acest fel.

De aceea vă recomand să găsiți niște ocupații care vă sunt pe plac, să comunicați cânt mai des cu cei dragi și să uitați de televizor.

Nu am privit televizorul de foarte mult timp și am ales să citesc cât mai mult, deoarece cititul ajută imaginația și ne îmbogățește vocabularul. Până și jocurile măresc viteza de reacție și excită pozitiv mintea, dar televizorul, din păcate, nu ne dezvoltă, ne obosește ochii deoarece privim într-un singur punct și, pe lângă aceasta, este foarte rău să stăm nemișcați câteva ore în fotoliu sau pe canapea în aceeași poziție. Dacă nu puteți renunța complet la televizor, vă recomand să priviți filme documentare sau alte emisiuni care dezvoltă creierul.

Dar nu uitați, 60 de ani este vârsta la care puteți începe o nouă viată! Încercați un hobby, ieșiți mai des cu prietenii, comunicați cât mai mult cu persoanele din jur și bucurați-vă de viață!

Petreceți mult timp în fața televizorului? Aveți vreo emisiune pe care o urmăriți des? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!