David Copperfield: ce s-a întâmplat cu iluzionistul după ce secretele sale au fost dezvăluite?

Odată, toată lumea vorbea despre David Copperfield. Chiar și scepticii credeau că iluzionistul poate face orice. Multă lume urmărea spectacolul iluzionistului cu sufletul la gură. Trucurile iluzionistului mereu erau impresionante și pline de amploare. David însuși arăta ca o creatură mitică, nepământeană, de parcă era venit de pe altă planetă.

Datorită spectacolelor, Copperfield a reușit să devină unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă. Doar că, astăzi aproape nimic nu se aude despre acest magician. Uneori este menționat când se vorbește despre revelații, dar nimic mai mult. David nu a mai prezentat spectacole de mult timp. Deci, cum a apărut brusc, la fel de brusc și a dispărut.

Cum a devenit iluzionist?

De fapt, David nu este Copperfield, ci Seth Kotkin. Părinții lui sunt evrei, ce s-au mutat în America după război.

Primul care l-a învățat pe băiat diverse trucuri a fost bunicul său – era un jucător avid de cărți. Bunicul și-a învățat nepotul să manevreze cărțile de joc pentru trucuri. Apoi băiatul a început să-și demonstreze abilitățile în fața vecinilor, care au rămas surprinși de ceea ce vedeau, exact ca niște copii.

David a decis să-și continue dezvoltarea abilităților în prezentarea trucurilor. A început studiile la Școala Americană a Iluzioniștilor. Timp de 6 ani a studiat elementele de bază ale trucurilor magice și ale diferitelor iluzii. A studiat cu sârguință. Profesorii au observat acest lucru și l-au invitat pe băiat la emisiunea ”ABC Magic”. Aici publicul a și început să-l urmărească.

Mulți au început să vorbească despre talentatul magician iluzionist, dar el și-a dorit faima la nivel mondial. Prezenta deja spectacole mari, care avea scopul să atragă un număr cât mai mare de spectatori. Îi plăcea să vadă uimirea oamenilor, care priveau cum un avion sau un tren putea dispărea din senin.

După aceasta Copperfield (a preluat acest pseudonim), a devenit vestit. David muncea din greu. A trebuit să prezinte mai multe spectacole pe zi, dar nu s-a plâns niciodată. Iluzionistul a câștigat atât de mulți bani, încât rezultatul a fost înregistrat chiar și în Cartea Recordurilor Guinness.

Relație inexistentă și demascarea 

Copperfield a reușit să arate trucuri impresionante pe scenă și a susținut, totodată, diferite mituri și zvonuri în jurul numelui său. Multă vreme se vorbea că era într-o relație cu Claudia Schiffer. Cuplul apărea împreună foarte des, ceea ce crea și mai multe zvonuri în jurul lor. Au fost văzuți împreună timp de 6 ani. Clar că, toți fanii se așteptau la nunta lor, dar nu a fost să fie.

Apoi, când o copie a contractului dintre iluzionist și model a apărut în ziar, a devenit clar că relația lor a fost o șmecherie intenționată – un simplu truc PR. David pur și simplu îi plătea Claudiei pentru a-l însoți peste tot.

La început, iluzionistul și modelul spuneau că nu este adevărat, apoi pur și simplu au reziliat contractul. Atunci a și fost anunțat oficial că cuplul s-a despărțit.

Reputația lui Copperfield a fost distrusă când secretele trucurilor sale au fost dezvăluite la TV. Acest program pe TV a influențat serios popularitatea spectacolelor celui mai faimos magician.

Deja puțini oameni doreau să-i urmărească spectacolele, el a încetat să mai desfășoare show-urile sale grozave. Au fost și cei care au decis să profite de acest nume cunoscut: așadar, s-a plâns o persoană că a fost rănită când David a început spectacolul. Reclamantului i s-a acordat o sumă în calitate de compensare. Totuși, era nesemnificativă pentru un bărbat precum Copperfield. Acesta nu a suferit financiar.

Iluzionistul nu a pierdut timpul în zădar. A cumpărat proprietăți imobiliare pe insule, unde vin turiștii. Casele sunt închiriate, iar iluzionistul se bucură de profit. De asemenea, și-a deschis propriul muzeu al iluziilor.

Se știe foarte puțin despre viața personală a lui Copperfield. S-a căsătorit și are o fiică. Împreună cu familia sa, David s-a stabilit pe insulă. El apare rar în societate, deoarece preferă să trăiască retras.

Urmăreați și dvs spectacolele iluzionistului? V-au impresionat? Așteptăm cu drag comentariile dvs.