Dacă vei deprinde aceste 11 obiceiuri, casa ta va fi mereu curată!

Tuturor ne place curățenia perfectă. Este ceva inexplicabil de plăcut să locuiești într-o locuință curată și îngrijită. Însă nu toți reușesc să mențină mereu o casă ordonată. Dacă doriți să fie tot timpul aranjată nu doar după curățenia generală, deprindeți aceste 11 obiceiuri.

1. Aranjați imediat hainele

Dacă v-ați dezbrăcat, puneți imediat hainele în șifonier sau în coșul de rufe de spălat. Nici nu vă gândiți la spătarul scaunului sau masa de călcat. Fiecare lucru are locul său!

2. Nu păstrați lucruri de prisos

Multe persoane sunt predispuse să umple balcoanele, cămările, mansardele cu diferite lucruri. De fapt, dvs. niciodată nu veți avea nevoie de șirurile de lumină stricate, ziarele de anul trecut și jucăriile stricate. Aruncați totul!

3. Păstrați ordinea în acte

Aranjați facturile după dată, după categorie. Puneți scrisorile separat. Aruncați ce este în plus. Cea mai bună variantă este să aveți un raft separat pentru acte.

4. Ștergeți fiecare suprafață după utilizare

După ce ați preparat prânzul sau v-ați spălat pe dinți, ștergeți suprafețele pe care le-ați folosit. Ștergeți picăturile de apă și petele imediat, va lua foarte puțin timp, decât să le frecați ore în șir în zilele de odihnă.

5. Patul este pentru somn, nu pentru alte lucruri

Nu puneți pe pat haine și alte lucruri. Dacă aveți puțin loc, cumpărați un alt șifonier.

6. Păstrați un număr redus de plapume și perne

De ce aveți nevoie de 12 perne pe pat? Nu este deloc comod să dormiți cu ele. Respectiv jumătate vor fi aruncate pe jos.

7. Faceți patul imediat ce v-ați trezit

Privirea dvs. trebuie să vadă peste tot curățenie, astfel nu veți mai dori să vedeți lucruri aruncate sau murdare pe pat.

8. Ascundeți încălțămintea și hainele groase

Aranjați-le într-un dulap separat.

9. Spălați vesela imediat după masă

Dacă nu reușiți, cumpărați o mașină de spălat vase. Puteți pune acolo vesela murdară de pe parcursul zilei, iar seara să o conectați. Dimineața veți avea nevoie doar de câteva minute să puneți totul la loc.

Excepție sunt cratițele și tigăile. Spălați-le imediat.

10. Nu împrăștiați lucrurile

Dacă toți membrii familiei vor arunca lucrurile la întâmplare, nu veți putea găsi nimic. Găsiți loc pentru fiecare lucru și păstrați-le acolo.

11. Ștergeți praful permanent

Faceți acest lucru o dată în săptămână, de exemplu, sâmbăta și va fi mereu curat.