Dacă vă place să purtați haine de culoare neagră, trebuie să știți aceste 5 lucruri!

„Culoarea neagră, când e vorba despre îmbrăcăminte, este o culoare modestă şi arogantă în același timp, leneșă şi ușoară – dar întotdeauna misterioasă. Dar, mai presus de toate, această culoare spune: Nu te deranjez – nu mă bate la cap.” Yohji Yamamoto

Culorile ne afectează creierul în mod diferit, iar reacția noastră față de ele poate spune multe despre identitatea unei persoane.

Potrivit unui studiu, negrul este adesea perceput ca fiind „serios” și „de încredere”. Aproximativ 1.000 de persoane au fost intervievate.

Scopul a fost acela de a stabili legătura dintre culoarea hainelor și modul în care alții ne văd. Negrul a fost cea mai populară culoare.

Iată ce susțin cercetătorii:

„Negrul este culoarea perfectă atunci când doriți să impresionați, să inspirați încrederea sau să seduceți. Există ceva în această culoare care inspiră încredere.

În procesul studiului, negrul a fost numit primul sau al doilea pentru majoritatea trăsăturilor „pozitive”(încredere, inteligență,) și aproape că nu era asociat cu ceva „negativ”(cu excepția aroganței) “.

Negrul este cea mai populară culoare atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

De ce?


Răspunsul este simplu: încredere. Aproape jumătate dintre femei și 64% dintre bărbați din sondaj cred că negrul scoate în evidență statutul tău social. Culoarea neagră este cea mai frumoasa, îndrăzneață, încrezătoare și liniștitoare culoare din lume.

Dar oamenii ce poartă negru nu sunt doar siguri pe sine, de fapt, negrul arată și punctele slabe a personalității.

Cei care se îmbracă în negru sunt de obicei extrem de sensibili, ușor instabili și, atrag atenția altora nu doar prin aspectul lor fizic, dar și prin realizările lor.

Astfel de oameni în mod inconștient doresc să se protejeze de emoții puternice. Sunt ușor distrași și reacționează prea violent. Adesea nu este ușor să facă față anxietății și să nu-și piardă atenția.

Este curios că oamenii în negru nu se opun deloc altora care poartă haine colorate. Ideea nu este că nu le plac alte culori; ei nu concept să poarte alte culori. La urma urmei, culorile exprimă personalitatea, iar pentru ei, ea este foarte importantă.

Iată ce a declarat Johnny Cash, care a purtat întotdeauna haine negre și încă le mai poartă:

„Am purtat negru pentru că mi-a plăcut. Și încă îmi place, pentru că pentru mine încă mai înseamnă ceva. Aceasta este forma mea de revoltă − împotriva stagnării, împotriva celor ipocriți, împotriva celor a căror minte nu concepe idei noi “.

Deci, o persoană care poartă negru se consideră o persoană importantă. Ea crede că negrul o face mai atractivă, mai inteligentă și mai încrezătoare. Cu toate acestea, culoarea neagră arată partea sensibilă a caracterului.

Iată cele 5 trăsături comune ale persoanelor care iubesc să poarte negru:

1. Sunt foarte încrezători.

2. Sunt foarte sensibili.

3. Au un caracter rebel.

4. Le place să își arate puterea și influența lor.

5. Nu sunt foarte prietenoși; uneori construiesc ziduri în jurul lor.

În cele din urmă, este demn de remarcat faptul că adolescenții au adesea nevoia psihologică de a purta negru pe măsură ce cresc. Aceasta marchează sfârșitul unei etape de dezvoltare și începutul celeilalte.

Adolescenții iubesc negrul pentru că le permite să se izoleze de lume până își formează propria personalitate. Aceasta este o perioadă foarte importantă de dezvoltare.

Cu toate acestea, indiferent de calitățile pozitive pe care le are culoarea neagră, când aceasta este în exces, poate duce la depresie și schimbări de dispoziție. Prin urmare, este bine să combinați negrul și cu o altă culoare.

Dvs purtați adesea haine de culoare neagră?