Dacă observați că mama face curățenie prin apartament, dar este foarte iritată, iată ce trebuie să faceți.

Sfaturi pentru viață.

Mamele se pot transforma foarte ușor în niște ființe nervoase în timp ce fac curățenie prin casă, mai ales în primele 10 minute, de obicei la sfârșit de săptămână și/sau înainte de sosirea unor oaspeți.

Majoritatea sunt agresive și imprevizibile. Și dacă vă veți apropia de ea în aceste momente, riscați să o pățiți.

old.netmode.com

Dacă totuși decideți să vă apropiați de sursa acestei „furii pure”, fiți atenți și urmați aceste îndrumări, vă vor fi de ajutor!

1. Urmăriți-o de la distanță.

Există unele semne când este mai bine să nu vă apropiați de ea, fiind foarte furioasă.

Feriți-vă de ea dacă observați că are sprâncenele încruntate ori dacă i se zbate vreun ochi, acesta este un semn că este gata să izbucnească ca un vulcan.

Retrageți-vă imediat dacă auziți cuvinte de genul: „Ale cui sunt șosetele astea mirositoare de sub pat?” „Oare voi termina vreodată curățenia aceasta?” „Vă întreb încă o dată de unde vine acest miros?” Sau „Cine a turnat toate astea în chiuvetă?”

PEOPLEIMAGES / GETTY

2. Luați în considerare unii factori suplimentari.

Fiți deosebit de atenți dacă este flămândă sau face curat după ce a venit de la serviciu, deoarece poate fi mult mai agresivă.

3. Aveți grijă când încercați să-i atrageți atenția.

Este important să nu o speriați ca să nu fie nevoită să se apere și să atace. Mergeți încet, fiți calmi și vorbiți încet.

flickr

Ar putea să asculte muzica la volum maxim și nu vă va putea auzi. Apropiați-vă atent și dați sunetul mai încet. Dacă folosește căști, va trebui să vă gândiți la o altă metodă. Orice ați face, nu-i scoateți niciodată căștile din urechi; acest lucru va duce la o furie de gradul 5.

4. Cereți scuze pentru că existați.

De îndată ce îi atrageți atenția, încercați să cereți iertare, dar de la o distanță sigură.

YouTube | FAMILY BOX

5. Imitați comportamentul ei (luați o mătură și începeți să măturați).

Experții recomandă să imitați animalele sălbatice în timp ce vă apropiați de ele. Dacă, de exemplu, un animal mănâncă, vă puteți preface că mâncați aceeași iarbă.

O strategie similară poate fi aplicată atunci când vă apropiați de o mamă înfuriată: luați un burete, o mătură, niște haine sau orice altceva și probabil veți reuși. (Trebuie să țineți cont de faptul că, dacă ea mănâncă, atunci nu este necesar să imitați acest lucru).

Studiile au demonstrat faptul că mamele iritate nu vor ataca niciodată o persoană în timp ce dau cu aspiratorul sau gătesc.

huffingtonpost

6. Fiți politicoși.

Utilizați cuvântul „te rog” cât mai des posibil. Abțineți-vă de la comentariile pentru a reduce riscul unui răspuns acid.

Nu întrebați, de exemplu, niciodată: „De ce podeaua e atât de lipicioasă?” în timp ce ea face curățenie.

7. Evitați contactul vizual direct.

Acest lucru este foarte important deoarece ea l-ar putea considera drept un semn de dominare sau de provocare, ceea ce o poate face să creadă că aveți de gând să luptați cu ea.

Contactul vizual prelungit poate provoca furie și poate duce la acuzații de genul: „Oare e chiar atât de greu să vă spălați farfuria și să o puneți în mașina de spălat vase?” „De ce toată lumea din această casă își lasă hainele pe podea?” sau „V-am rugat de o mie de ori să nu mergeți pe covor cu încălțămintea murdară!”

mediabakery

8. Dacă este necesar, bateți în retragere.

Dacă mama este prea nervoasă, strigă sau începe a vorbi cu dinții strânși, păstrați-vă calmul și retrageți-vă încetișor și pe neobservate.

Nu fugiți. Ea poate interpreta acest lucru ca o sfidare. Dacă veți fi atenți în timp ce vă retrageți, veți putea pleca fără probleme.

Mamele stresate pot fi foarte nervoase, mai ales înainte de sosirea oaspeților. Atunci pot avea chiar la izbucniri de furie.

Țineți cont de sfaturile noastre și veți reuși să depășiți și aceste etape.