Dacă educați un fiu, trebuie neapărat să cunoașteți aceste lucruri. Fiecare băiat trece prin aceste trei etape

Procesul de creștere a unui copil nu este un lucru ușor, având multe nuanțe și fiind destul de complicat. Copiii nu cresc singuri, iar noi să fim doar pentru le introduce cerealele sănătoase în dieta lor și să le dăm cămășuțe ca într-o zi să ne dăm seama că sunt adulți. Fiecare părinte știe că acest lucru este imposibil.

În fiecare zi copilul se maturizează, se schimbă. El parcurge diferite etape de dezvoltare, care diferă pentru băieți și fete. Sarcina fiecărui părinte este să înțeleagă de ce are nevoie copilul și când. Echipa noastră vă va relata despre etapele de dezvoltare a băieților și despre ceea de ce au nevoie cel mai mult în această perioadă. Sunt niște informații foarte utile pentru fiecare părinte!

© DepositPhotos

Cum să educăm un băiat

1. Prima etapă: de la naștere la 6 ani

În această perioadă genul copilului nu este atât de important, copiii sunt copii. Îi place să se joace și să fie ținut în brațe. Îi place să descopere lumea din jur, să o studieze. În această perioadă, pentru fiecare copil, mama joacă rolul-cheie. Da, și mamei în această perioadă îi este mult mai ușor să satisfacă toate nevoile copilului. Hormonii proprii determină dorința femeii de a fi împreună cu copilul și de a-i acorda toată atenția.

Pentru o bună educația a băiatului este foarte importantă comunicarea activă, deoarece pentru a-și dezvolta aceste abilități copiii au nevoie de ajutor. Dacă mama îl învață pe băiat cu plăcere și interes, discută cu el, îl ajută la dezvoltarea abilităților sale de comunicare. Dacă mama este deprimata în primii ani sau nu are o legătura puternică cu copilul, în subconștientul acestuia apare tristețea, copilul începe să aibă îndoieli dacă mama îl iubește sau nu.

Mama este pentru băiat primul model pentru manifestarea sensibilității și afecțiunii sale. Pornind de la al doilea an de viață, când copilul începe să meargă, mama trebuie să stabilească limitele relației lor. Este important să faceți acest lucru treptat, fără a vă ofensa copilul.

© DepositPhotos

Tatăl, de asemenea, nu ar trebui să stea deoparte. Cel mai important lucru pentru un copil în această perioadă este să fie în centrul atenției, să simtă că ambii părinți îl iubesc. Deci, el acum își dezvoltă un sentiment de siguranță, îi apar abilitățile de comunicare primară.

Studiile arată că, dacă circumstanțele vă permit, este mai bine ca unul dintre părinți să rămână acasă cu copilului până la vârsta de trei ani. Băieților le este mai greu să tolereze separarea de cei dragi decât fetelor, de cele mai multe ori suferă de stres și au un sentiment de abandon. Ca urmare, li se dezvoltă agresivitatea excesivă.

Luați aminte, această perioadă trece foarte repede, încercați să vă bucurați de ea! Mai multă dragoste, grijă și bunătate. Este necesar să îi arătăm copilului că nu este singur, că este iubit și că lumea este un loc frumos și interesant.

© DepositPhotos

2. A doua etapă este de la 6 la 13 ani

Anume la această vârstă în viața băiatului au loc schimbări. Se trezește interesul pentru obiectele „pentru bărbați”: mașini, arme, super-eroi și multe altele. La această vârstă băiatul este obsedat de tată sau de un alt bărbat care îi este în preajmă. El are dorința de a fi alături de un bărbat, de a-l imita, de a învăța de la el.

Dacă în această perioadă tatăl îi acordă puțină atenție băiatului, acesta poate face diferite chestii. Pentru a atrage atenția asupra lor, băieții pot fura, se pot bate ori urina în pat. Tatăl trebuie să fie atent cu el, să petreacă mai mult timp împreună și să se intereseze activ de viața sa.

© DepositPhotos

Aceasta nu înseamnă că băiatul deja nu are nevoie de mamă. Multe mame în această perioadă se detașează pentru ca băiatul să devină mai dur, dar aceasta este o abordare greșită. Nu poți lipsi copilul de gingășie, deoarece el va răspunde cu aceeași monedă. El ar trebui să simtă întotdeauna sprijinul și grija mamei sale, dar modelul principal pentru el acum este tatăl său.

Dar dacă sunteți o mamă singură? De mii de ani mamele își educau foarte bine fiii, aceștia devenind bărbați destoinici. Dar în acest caz este necesar să-i găsim băiatului un model, un exemplu. Să fie cineva dintre rude sau profesori.

În această perioadă, copilul absoarbe cunoștințele, adoptă obiceiuri (în special ale tatălui sau bunicului), stiluri de comportament. Este important să înconjurați copilul cu grijă, dar lăsați-l să fie și independent. Nu ratați ocazia de a petrece timp cu copilul, deoarece mai târziu va avea alte interese, prieteni, dragoste. În această perioadă sunt cele mai plăcute amintiri din copilărie și aceasta este șansa ta de a i le face frumoase!

© DepositPhotos

3. A treia etapă este de la 14 ani

La această vârstă băieții cresc considerabil, iar corpul suferă schimbări drastice. În plus, pe lângă schimbările fiziologice, apar și cele comportamentale. Adesea băieții devin neliniștiți, nervoși, încăpățânați. Acest lucru nu înseamnă că se schimbă în rău, ci doar se formează ca personalitate.

La această etapă băieții trebuie să găsească multe răspunsuri la întrebările care-i frământă, să cunoască lumea din altă parte, pentru a-și stabili obiectivele și prioritățile. La această vârstă băiatului i se cer note bune, să ajute prin casă, dar aceasta nu este suficient. El trebuie să înțeleagă lumea, vrea să se maturizeze, iar părinții încă mai doresc ca el să rămână mic. Din această cauză apar și problemele.

© DepositPhotos

În această perioadă este important să orientați entuziasmul copilului în direcția corectă. Nu trebuie să forțați un copil să facă ceva, trebuie doar să-l interesați. Este important ca un băiat să găsească un mentor. Tatăl nu mai este candidatura potrivită, deoarece în această perioadă interacțiunea nu este aceeași ca înainte, apar mai des conflicte între ei. Rolul de mentor l-ar putea îndeplini un antrenor sau un profesor.

Da, copilul trebuie să-și găsească rostul, dar rolul părinților în viața lui este încă destul de mare. Chiar dacă fiul nu dorește să demonstreze acest lucru, el are mare nevoie de părinți. Susținerea, aprobarea, lauda sau critica constructivă sunt inevitabile la această etapă. Ajutați-l pe copil să facă tot ce îi stă în putință, dar nu uitați că trebuie să-i oferiți la timp libertatea.

© DepositPhotos

Părinții trebuie să cunoască aceste lucruri. Este foarte important ca la fiecare din aceste etape să i se ofere copilului ceea de ce are nevoie cel mai mult. Problemele legate de creșterea copiilor sunt controversate și ambigue și, în cele din urmă, depinde de dumneavoastră să decideți cum va fi mai bine.

Dumneavoastră ce credeți despre asta? Aveți vreun sfat propriu pentru creșterea copiilor? Scrieți-ne în comentarii!