Dacă doriți să măriți vizual ochii, nu comiteți aceste 10 greșeli de machiaj!

Machiajul cu accentuarea ochilor este cel mai des întâlnit, însă din păcate nu toți știu să-l aplice corect. Uneori ar părea că vă machiați, dar nu sunteți frumoasă, ci poate chiar din contra. Unde greșiți? Aflați despre erorile pe care le comiteți din acest articol.

Fasingur.info a hotărât să vorbească cu un profesionist și să pună punctul pe i aflând care sunt cele mai răspândite greșeli în machiajul de ochi care vizual micșorează ochii.

1. Aplicarea creionului de ochi Kajal

Machierea cu creion a părții interioare a ochiului se potrivește doar pentru ochii într-adevăr mari. Celorlalte femei nu li se recomandă această tehnică, deoarece micșorează mult ochii.

2. Farduri de culoare închisă și mate

Fardurile cu luciu vizual măresc ochii, iar cele mate în totalitate, indiferent că sunt în trend, micșorează ochii. În special, dacă fardurile de culoare închisă sunt aplicate pe pleoapa de jos și de sus. În acest caz nu sperați la o privire atrăgătoare!

3. Ochi bine conturați

Cea mai frecventă greșeală într-un machiaj corect, pe care o admite și Kate Middleton, este conturarea fixă a ochilor. Cel mai nepotrivit acest contur arată pe pleoapa de jos.

4. Un machiaj neterminat

Ați redat o nuanță roză tenului, ați corectat zona din jurul ochiului și atât! Dacă ați hotărât să vă opriți aici, pentru a avea un machiaj de tip nude, atunci ochii cu siguranță vor părea foarte mici. Iluminarea zonei de sub ochi poate fi în detrimentul dvs. În acest caz machiați cel puțin genele cu rimel.

5. Culoarea fardurilor coincide cu cea a ochilor 

Faceți o greșeală dacă încercați să subliniați ochii albaștri cu farduri de culoare albastră, iar ochii căprui cu maro. În acest caz aveți nevoie cel puțin de un dermatograf mai întunecat, altfel ochii vor părea mici.

6. Farduri de culoarea maro pe pleoapa de jos

Fardurile sau creionul maro aplicat pe pleoapa de jos, îngustează și micșorează vizual ochii. Un sfat general: evitați nuanțele de maro pe pleoapa de jos. Este o culoare grea și poate fi aplicată doar de profesioniști.

7. Dermatograf lichid în jurul ochilor

S-ar părea că ochii vor fi mai mari dacă vor fi conturați cu un dermatograf negru. Greșit! Linia desenată în jurul ochilor și unită prin codițe ascuțite, micșorează vizual ochii. Acest machiaj este ideal pentru seratele în stil chinezesc, dar nu pentru o seară romantică.

8. Nu luați în considerație forma ochilor

Dacă aveți ochi cu colțurile puțin lăsate, nu trebuie să aplicați pe pleoapa de sus farduri întunecate. Ele „închid” ochii și fac ochii mai mici.

9. Farduri întunecate pe pleoapa de sus pentru ochi înfundați

Dacă doriți să aveți niște ochi expresivi, uitați de fardurile întunecate sau mate aplicate pe pleoapa de sus. Acestea au efect de înfundare a ochiului.

10. Genele rimelate greșit

Dacă nu aveți ochii mari, atunci nu aplicați creion pe partea interioară a ochiului, așa cum recomandă revistele pentru femei. Din contra, trebuie să încălcați aceste legi și să desenați o codiță puțin mai sus de linia de creștere a genelor, astfel încât colțul să fie peste linia ochilor. Important, nu le faceți prea lungi pentru a nu părea teatrală.

Fiți frumoase!