Doriți să aveți copii educați? Evitați aceste 5 greșeli!

Copiii sunt capricioși și, de obicei, acceptăm acest lucru. Dar acest fapt ne-ar putea crea probleme, dacă nu se iau măsurile necesare.

Un binecunoscut specialist care studiază comportamentul copiilor și prezentatoarea emisiunii “Take Home Nanny” ne-a dezvăluit care sunt cele 5 greșeli pe care le comit părinții și, mai devreme sau mai târziu, vor suporta consecințele acestora.

1. Vă temeți de ei.

De exemplu: copilul vrea să bea lapte dintr-o altă ceașcă, iar părinții îi caută imediat una, temându-se că acesta va plânge și va refuza să mănânce.

Aceasta este o mare greșeală, consideră Emma. De ce să vă fie frică? Ar trebui să-l lăsați să plângă, nu să-i satisfaceți capriciile. Gândiți-vă care vor fi consecințele, dacă îi veți oferi copilului orice doar să nu plângă!

2. „Așa sunt copiii”.

Dacă le tolerați comportamentul, spunând că așa sunt copiii, îi încurajați să fie iresponsabili.

Copiii pot fi respectuoși, educați, generoși și se pot controla. Credeți că un copil nu este capabil să aranjeze și să strângă masa fără să-i cereți acest lucru? Dacă nu-l veți obișnui, copilul nu va învăța niciodată să o facă. Emma consideră, că ​​trebuie să fiți mai exigenți cu copiii și atunci ei vor ști cum să se comporte.

3. Nu le permiteți altora să-i certe ori să le reproșeze, dacă au greșit.

Aceasta este o greșeală serioasă. Dacă mai înainte profesorii sau alte persoane îi puteau certa pe copii atunci când aceștia se comportau urât, în zilele noastre este aproape imposibil. Părinții de astăzi se supără pe profesori, fără a ști ce s-a întâmplat în realitate. Făcând acest lucru, copilul va înțelege că i se permite să se comporte urât, deoarece nici părintele, nici profesorul nu-l vor pedepsi pentru aceasta.

4. Copiii au prioritate.

Părinții tind să-și protejeze copiii: este natural acest lucru. Cu toate acestea, în prezent, unii părinți exagerează, își sacrifică viața și sănătatea pentru a satisface toate nevoile copiilor. Nu le veți putea oferi tot ce vă cer.

Și nici nu este corect să o faceți, deoarece copiii vă vor manipula și vă vor șantaja mereu. Nu este grav dacă, uneori, le veți spune „nu”.

5. Le oferiți gadget-urile pentru a se distra. 

O altă greșeală frecventă este aceea, de a le oferi copiilor dispozitivele electronice pentru a se distra: trebuie să-i învățăm să fie răbdători și să se distreze în alt mod.

*Acest articol nu este destinat să ofere consultanță medicală, diagnostic sau tratament.