Dacă aveți puțin peste 40 de ani, make-up artiștii vă propun 9 reguli practice de machiaj.

Machiajul este o adevărată armă, care ne poate transforma imaginea. Pentru a evita surprizele neplăcute în aplicarea machiajului, este important să alegeți cu grijă make-up artistul. Este deosebit de important să aveți un specialist de încredere, mai ales dacă ați trecut de 40 de ani deoarece acum este necesar nu doar să vă puneți în evidență trăsăturile frumoase, dar și să păreți mai tânără.

Cu ajutorul produselor cosmetice de calitate și a tehnicii potrivite veți reuși să creați o imagine minunată.

Vă propunem 7 reguli importante, care vă vor fi de mare ajutor!

1. Machiajul se realizează la urmă.

Artiștii de make-up consideră, că machiajul este ca rama unui tablou. De aceea, este bine să se realizeze la urmă, după ce ați decis ce coafură și ținută veți purta. Machiajul va pune ultimul accent.

2. Textura corespunzătoare.

Se recomandă să evitați fardurile de ochi și rujul sidefate, deoarece vor evidenția ridurile. Dacă vă doriți un machiaj de seară, puteți adăuga puțin glitter în colțurile interioare ale ochilor. Acest lucru va ajuta să vă puneți ochii în evidență și să ascundeți semnele de oboseală de pe față. Nu uitați de cearcăne: le puteți ascunde cu ajutorul unui concealer.

3. Primer pentru ochi.

Odată cu vârsta privirea noastră devine mai puțin expresivă. Pentru a o face mai profundă, va trebui să optați pentru următoarele culori: maro, gri, perlă. Încercați să utilizați cât mai puțin culoarea neagră sau nuanțele aprinse!

Pentru ca machiajul să reziste, se recomandă să utilizați un primer.

4. Evidențierea pomeților.

Pentru a vă întineri fața, este necesar să evidențiați pomeții cu ajutorul fardurilor de obraz bej, roz pal sau de culoarea piersicii. Aplicați fardul pe zona cea mai pronunțată a pomeților.

5. Pielea strălucitoare.

Secretul unui machiaj perfect constă în aspectul frumos și uniform. De aceea, se recomandă ca atunci când alegeți fondul de ten să acordați atenție densității sale. Optați pentru o textură ușoară ori amestecați fondul de ten cu puțină cremă de zi.

6. Buzele.

Odată cu vârsta, conturul buzelor nu mai este atât de clar, așa că va trebui să utilizați creionul de buze, dar încercați să nu depășiți linia buzelor.

Specialiștii recomandă să utilizați rujul mat, deoarece oferă mai multă expresivitate buzelor.

7. Sprâncenele.

Nu uitați de sprâncene deoarece sunt foarte importante. Din păcate acestea devin, odată cu vârsta, tot mai rare. Prin urmare trebuie să aveți mare grijă de ele: aplicați măști cu ulei și cu vitamine, ori apelați la serviciile unui specialist pentru a vă face un tatuaj de calitate.

8. Aplicarea rimelului.

Folosiți rimelul pentru a obține o privire mai expresivă. Este important să vă asigurați, că rimelul nu vă provoacă alergii.

Rimelul se aplică cu mare atenție, începând de la baza genelor pe toată lungimea lor.

9. Aplicați pudra doar pe unele zone ale feței.

Este suficient să aplicați pudra doar pe nas, bărbie și frunte. Evitați zona obrajilor și a ochilor, deoarece ar putea să vă accentueze ridurile.

O femeie este frumoasă la orice vârstă. Trebuie doar să aveți grijă de dvs și să vă puneți în evidență atuurile! Iar aceste recomandări, vă vor ajuta să arătați și mai bine.

Nu uitați să distribuiți acest articol pentru a le informa și pe prietenele dvs!