Dacă ați vizitat aceste 25 de orașe, puteți considera că ați văzut lumea

Colecția de aur a planetei.

Experții companiei TripAdvisor au publicat recent un top al celor 25 de orașe pe care ar trebui să le viziteze orice turist, scrie CNN. Măcar o dată în viață.

Acestea sunt niște orașe uimitoare. Sunteți curioși care oraș ocupă prima poziție?

25. San Francisco, SUA.

Kenga Rex

Acesta este considerat unul dintre orașele cele mai cosmopolite și libertine ale Americii și, probabil, chiar al întregii planete. În plus San Francisco găzduiește Silicon Valley, metaforă a concentrării afacerilor în înalta tehnologie.

24. Chiang Mai, Thailanda.

Justinng photography

Chiang Mai este cel mai calm, mai verde și mai impresionant oraș din Thailanda. Dacă doriți să vedeți unele dintre cele mai frumoase temple budiste din lume, mergeți aici.

23. Lisabona, Portugalia.

Kenga Rex

Lisabona combină arhitectura medievală cu cea maurică. Tot aici există plaje de lux și tramvaie vechi de secole.

22. Sydney, Australia.

Kenga Rex

Sydney este un oraș care are o natură și niște parcuri naționale uimitoare. Pe lângă aceasta cel mai mare oraș din Australia este considerat a fi unul dintre mai avansate orașe, unde se trăiește cel mai bine.

21. Budapesta, Ungaria.

Kenga Rex

Budapesta, amplasat pe malul Dunării, se aseamănă puțin cu orașul Kiev de pe malul Niprului. Arhitectura clasică din oraș se combină cu combină perfect cu edificiile moderne. Pe lângă aceasta orașului Budapesta i-au rămas mai multe cicatrici în urma celui de-al doilea război mondial și a revoltei din 1956.

Orașul este, de asemenea, vestit prin numeroasele sale izvoare termale.

20. Bangkok, Thailanda.

Kenga Rex

Bangkok este vestit datorită templelor budiste precum și vieții nocturne minunate. În plus este una dintre cele mai ieftine metropole din lume, este un loc ideal pentru shopping.

19. Cape Town, Africa de Sud.

Kenga Rex

Acesta este un loc unic pentru relaxare care îmbină perfect zgârie-norii cu marea strălucitoare și cu plajele sale sălbatice. Pe lângă acestea aici mai există și niște zone muntoase uluitoare. Acesta este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din Africa. Veți rămâne foarte surprinși și de arhitectura colonială.

18. Chicago, Statele Unite ale Americii.

Kenga Rex

Chicago este pilonul Vestului Mijlociu al Statelor Unite ale Americii. Este un oraș al zgârie-norilor, al blues-ului și al jazz-ului. Aici mai este și cel mai frumos orizont din lume. Precum și cele mai bune cluburi de comedie din Statele Unite, dacă vorbiți engleză.

17. Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Kenga Rex

Nu există o altă metropolă mai futuristă și mai luxoasă decât Dubai. Aici se află cea mai înaltă clădire din lume, cel mai mare centru comercial de pe planetă. Poate fi considerat, pe bună dreptate, drept capitala luxului.

16. Sankt-Petersburg, Rusia.

Kenga Rex

Singurul oraș european din Rusia. Spre deosebire de Moscova aici nu veți vedea nicăieri cărămizi roșii și cupole, dar o arhitectură neoclasică. În acest oraș minunată există galerii de artă moderne.

15. Barcelona, ​​Spania.

Kenga Rex

Barcelona este orașul în care se combină în mod armonios istoria cu tehnologia. Este un oraș minunat și modern, situat pe malul mării.

14. Buenos Aires, Argentina.

Kenga Rex

Acest oraș mai este numit „Parisul Americii de Sud”. Bogata moștenire europeană a orașului și frumoasa arhitectură se combină aici cu pasiunea latinoamericană pentru viață, cu cafenelele stradale și cu parcurile frumoase.

13. Florența, Italia.

Kenga Rex

Acest oraș parcă a rămas undeva în trecut, anume în epoca Renașterii. Este un oraș minunat pentru iubitorii de muzee, de galerii și de catedrale din lume.

12. New York, SUA.

Kenga Rex

New York este capitala civilizației și a culturii occidentale. Închiriați o bicicletă și plimbați-vă prin Central Park. Admirați zgârie-norii. New York este un oraș pentru toți, în el există loc pentru toată lumea.

11. Berlin, Germania.

Kenga Rex

Berlinul este ca o capsulă a timpului care combină foarte armonios Evul Mediu, cultura underground și cafenelele ieftine.

10. Shanghai, China.

Kenga Rex

Shanghai este cea mai avansată metropolă a Chinei. Dacă veți ajunge aici, veți acumula o experiență de viață de neuitat.

9. Siem Reap, Cambodgia.

Kenga Rex

Siem Reap este înconjurat de rămășițele vechiului oraș Angkor Wat. Acest oraș este, cu siguranță, una dintre minunile lumii.

8. Hanoi, Vietnam.

Kenga Rex

Acest oraș este o combinație uimitoare dintre est și vest: combină cultura vietnameză tradițională cu atmosfera colonială franceză. Orașul a rămas neatins în urma deceniilor de război și este unul dintre cele mai frumoase orașe din Asia.

7. Paris, Franța.

Kenga Rex

Parisul este perla patrimoniului cultural mondial și cel mai vizitat oraș de pe pământ. Vă recomandăm să vizitați restaurantul Le Fumoir care este cel mai bun exemplu al bucătăriei franceze din lume.

6. Marrakech, Maroc.

Kenga Rex

Acest oraș este centrul mondial al producției și al consumului de condimente precum și al celor mai bune piețe și bazare.

5. Praga, Republica Cehă.

Kenga Rex

Praga este cel mai confortabil oraș din Europa.

4. Beijing, China.

Kenga Rex

Beijingul este un oraș minunat. Nu uitați să vizitați și Marele Zid Chinez.

3. Londra, Marea Britanie.

Kenga Rex

Fosta capitală a celui mai mare imperiu de pe Pământ, Londra rămâne a fi cel mai cosmopolit oraș din lume. Aici locuiesc persoane care vorbesc circa 300 de limbi.

2. Roma, Italia.

Kenga Rex

Roma este probabil cel mai important oraș din istoria lumii, moștenind mai mult de două și jumătate de mie de ani de prosperitate și putere.

1. Istanbul, Turcia.

Kenga Rex

Acesta este, la momentul actual, cel mai atractiv oraș pentru turiști. Este un oraș foarte dinamic și interesant, care combină cultura creștină cu cea musulmană. Ambele religii coexistă aici de cel puțin o mie de ani.

Orașul este cunoscut pentru bucatele sale delicioase, cafeaua aromată, piețele mari și arhitectura veche. Iar seara, după plimbările obositoare, puteți să vă relaxați într-o baie turcească. Plăcerea este de neuitat.

Câte, din aceste orașe, ați reușit să vizitați? Scrieți-ne în comentarii!