Dacă ați devenit dintr-o dată pentru cineva o persoană rea, înseamnă că…

„Dacă ați devenit dintr-o dată pentru cineva o persoană rea, înseamnă că i-ați făcut acesteia prea mult bine.” – Lev Tolstoi.

Dacă ați făcut pentru cineva prea mult bine și ați devenit rău, înseamnă că:

Fie acest bine a fost bun din punctul dvs. de vedere, dar nu este la fel pentru el, ea, ei.

Fie, într-adevăr, ați făcut ceva bun și într-adevăr mult, dar nu pentru el, ea, ei care ar fi putut prețuit acel lucru.

Fie „acel, acea, acei” pur și simplu nu sunt gata sau nu sunt recunoscători și la fel de buni ca dvs., de aceea pentru a vă păstra confortul psihologic, vă distrug pe dvs. pentru ei înșiși, ca pe un obiect care își manifestă bunătate față de slăbiciunea lor spirituală. În timp ce ei nu sunt capabili nici de o părticică din bunătatea dvs.

Fie „ei” pur și simplu nu vor să vă fie datori și nu vor să vă răspundă cu același bine, pe care l-ați făcut pentru ei, adică ei nu vor să vă „plătească”.

Fie „binele” dvs. a fost prea impus și prea mult sau pur și simplu nepotrivit.

Probabil i-ați alintat cu binele pe oameni și ei vor mai mult de la dvs., iar dvs. nu mai sunteți capabili sau nu doriți să le mai oferiți ceva.

De asemenea, sunt cazuri când „binele” dvs. a fost făcut unei persoane în momentul sau în anii când el era neexperimentat, slab sau nefericit și pe atunci el vă era recunoscător și chiar vă venera. Dar după ce a mai trecut timp, la acea persoană viața s-a schimbat în bine. Atunci dvs. și „binele” dvs. sunt o reamintire pentru acel om a perioadei în care l-ați ajutat, învățat, susținut și pentru care acum îi este rușine. Dvs. însuși sunteți asociat cu acea perioadă nefericită pe care a avut-o.

Nu vă mirați și nu vă supărați dacă ați devenit pentru cineva rău, după ce ați făcut prea mult bine, deoarece este ceva obișnuit care poate avea multe cauze. Dacă ați făcut „prea mult bine” cuiva, nu așteptați neapărat o mulțumire sau o plată, deoarece Binele este înțelept și altruist.

Pur și simplu bucurați-vă că datorită dvs. la acei oameni acum este totul bine.

Lăsați-i să plece. Probabil, mâine va fi totul altfel. El se va întoarce, va alerga la dvs. și vă va cuprinde, vă va mulțumi cu mult mai mult decât ați făcut dvs. pentru el.

Binele este o formă a înțelepciunii. Înțelepciunea este o formă a fericirii care este capacitatea de a folosi mintea sau cunoștințele. Făcând un bine trebuie să credeți că totul va fi bine.

Fiți fericiți! Fiți înțelepți!