Dacă ai nevoie de ceva, oferă tu însuți acel lucru altora!

Lucrurile de care suntem legați ne răpesc fericirea.

”Să ții strâns mânerul sabiei Dao, înseamnă să pierzi Dao” – (proverb popular chinez).

”Dorințele noastre sunt cauza suferințelor noastre” – Carlos Castaneda, „Învățăturile lui Don Juan”.

La naștere sunteți liberi. Nu aveți nevoie de nimeni și nimic pentru a fi fericiți.

După care creșteți… Copilăria este cea mai importantă perioadă din viață, deoarece tot ce se petrece în copilărie vă marchează personalitatea.

Если ты в чем-то нуждаешься – отдай это

Părinții sunt cei care oferă protecție și sprijin copilului, de aceea reprezintă un ideal. Când părinții se ceartă, copilul crede că ei au dreptate sau sunt supărați pentru că nu fac față neplăcerilor cu care se confruntă. În clipa când părinții încetează să fie perfecți în ochii copilului, acesta se simte în pericol. De aceea preferă să creadă, că este responsabil de tot ce li se întâmplă părinților. Dacă ei se ceartă – înseamnă că el este rău și nu merită să fie iubit.

Toată viața acest „copil” va încerca să demonstreze că este bun și reprezintă ceva. Va fi dependent de laudele, aprobarea, dragostea și bunăstarea altora.

Atașamentul provoacă frică.

Frica îl face pe om mai puțin interesant, lipsit de flexibilitate și de capacitatea de a accepta schimbările bruște. Frica și atașamentul obosesc persoana, o golesc de puterile fizice și sufletești.

În clipa în care începeți să vă atașați de o persoană, vă pierdeți libertatea. În același timp, pretindeți la libertatea partenerului. Vă este frică că odată cu plecarea acelei persoane veți pierde și fericirea. Sunteți dispuși să faceți orice, doar ca această persoană să fie mereu alături. Dar nimeni nu dorește să-și piardă libertatea sau să devină prizonierul unei relații.

Dragostea și atașamentul sunt lucruri opuse.

Dragostea este atunci când îi dorim unei persoane fericire, facem totul ca el să fie fericit.

Atașamentul este dorința ca omul să fie fericit lângă dvs.

În consecință sentimentul de inferioritate și dorința necontrolată de a fi fericiți vă transformă în egoiști.

Cum să lăsați omul să plece, cum să deveniți liberi?

Acceptați emoțional că este posibil să trăiți ultima zi din viață. Dar nu vă întristați,  priviți viața cât se poate de realist!

Orice ați iubi sau v-ar place, totul rămâne în urmă. Este imposibil să luați ceva cu voi după moarte, nimic nu este veșnic. Puteți doar să vă bucurați de Viață, de oamenii care sunt alături și să fiți recunoscători Universului pentru ceea ce aveți.

Если ты в чем-то нуждаешься – отдай это

Nimic nu vă poate garanta fericirea.

Fericirea este un proces, o stare interioară. Dacă nu vă simțiți fericiți, în zadar căutați această fericire în altă persoană și mai ales în obiecte sau lucruri. Este doar o încercare să umpleți golul din suflet.

Trăiți fiecare clipă din viață, conștientizând că poate fi ultima și că este posibil să nu-i mai revedeți pe cei dragi. Bucurați-vă de tot ce vă înconjoară și nu vă atașați prea mult de nimic. Priviți lumea cu ochi de copil. Nimic în viață nu vă aparține, nici măcar viața pe care o trăiți. Viața este un cadou de preț, pentru care trebuie să fiți recunoscători și să conștientizați că va trebui să-l restituiți.

Nu vă atașați de lucruri foarte simple în dorința de a avea o stabilitate în toate.

Stabilitatea este ceea ce își dorește fiecare persoană dar este cea mai mare iluzie, deoarece stabilitate nu există. Cât timp omul este muritor – stabilitate nu poate fi.

Vă sperie necunoscutul, vă este frică să pierdeți controlul asupra situației. Drept rezultat renunțați la visurile mărețe și dorințe. Trăiți într-o rutină continuă, deoarece așa este mai sigur, mai liniștit.

Să nu vă fie frică pentru că cel mai groaznic lucru care vi se poate întâmpla – este moartea și dacă moartea este inevitabilă – nu are rost să simțiți teamă. Este mai grav dacă scăpați șansa de a trăi o viață la care ați visat din copilărie. Încetați să faceți doar lucruri care trebuie făcute.

Dacă aveți nevoie de ceva, oferiți asta. Începeți să împărtășiți afecțiune și dragoste și veți sesiza că aceste emoții se vor înmulți în inima voastră și toată ființa va fi copleșită de libertate și bucurie.

Fericirea este în fiecare din voi, sunteți perfecți de la naștere, trebuie doar să învățați să aveți încredere în voi și în sentimentele voastre. Dacă cineva drag dorește să fie alături de voi, primiți acest lucru. Dar nu acceptați mai puțin decât meritați.

P.S. Rețineți, schimbând conștiința-schimbăm lumea!