Dacă ai câteva cărămizi îți poți face singur un grătar superb și foarte util

Grătarul este o activitate foarte plăcută pentru serile de vară. Aceasta este o ocazie de a petrece timpul cu prietenii și familia. Expresia „hai la un grătar” este doat un pretext de a se revedea cu toți cei dragi. Fiecare terasă sau curte, probabil, neapărat trebuie să dispună de un grătar fie mai mare, fie mai mic.

 Grătarul din balcon 

Cei care stau la bloc nu au posibilitate să se resfețe la un grătar amenajat frumos în aer liber. Însă dacă apartamentul are un balcon, atunci cu siguranță puteți amplasa un grătar de dimensiuni mai mici. Iată câteva modele.

gratar-1
gratar-2

Gătitul în aer liber

Dacă stați la casă și aveți suficient spațiu, atunci puteți construi o zonă de gătit în aer liber. Acesta poate avea un blat unde puteți prepara bucatele, niște dulapuri, o chiuvetă. Toate aceste detalii le decideți în funcție de spațiul de care dispuneți.

Încercați să construiți o terasă cât mai funcțională și comodă. De asemenea, să fie dotată cu ustensilele necesare pentru gătit, astfel încât să reduceți din zecile de drumuri pe care trebuie să le faceți în bucătărie doar pentru un mic obiect, de exemplu, o furculiță.

O idee interesantă este construirea unor spații adiacente, cum ar fi afumătoarea sau un cuptor încorporat. Bucatele gătite aici vor fi mult mai delicioase și mai aromate.

Pentru a evita căldura insuportabilă din bucătărie în timp ce faceți conservele pentru iarnă, puteți construi și o plită în aer liber. Aici puteți coace legume și nu doar.

Terasa și grătarul le veți construi după propriile preferințe și posibilități. Noi, însă vă propunem câteva idei pentru inspirație și pentru a vă face căutările mai ușoare.

1.

gratar-3

2. 

gratar-4

3. 

gratar-5

4. 

gratar-6

5. 

gratar-7

6. 

gratar-8

7. 

gratar-9

8. 

gratar-10

9. 

gratar-11

10. 

gratar-12

11. 

gratar-13

12. 

gratar-14

13. 

gratar-15

14. 

gratar-16

15. 

gratar-17

16. 

gratar-18

17. 
gratar-19
18. 
gratar-20
Frumoase, nu-i așa?