Cuvintele mamei mele înainte de căsătorie. Le-am memorat pentru toată viață!

Vă prezentăm 10 sfaturi înțelepte pentru a avea o căsnicie fericită. După aceste reguli trebuie să trăiască fiecare dintre noi!

Când m-am căsătorit, mama mi-a dar câteva sfaturi prețioase:

1. Casa părintească va fi mereu casa ta. Dar dacă o să vrei să te întorci, să știi că o poți face doar pentru o singură dată. Cearta cu soțul tău nu este motiv să te întorci „la mama”, iar dacă o vei face, să știi că este pentru totdeauna. Atunci când îi vei declara soțului că: „Te părăsesc și plec!” − să știi că nu mai există cale întoarsă. Dacă nu ești gata pentru asta − nu ești pregătită să te căsătorești.

La început, cuvintele ei au fost dure, dar după ani de zile, pot spune că este un sfat foarte bun. Nu trebuie să lași mâinile în jos atunci când apar greutăți. Problemele trebuiesc rezolvate împreună cu soțul.

2. Orice problemă trebuie rezolvată. Adică trebuie discutată, analizată din toate punctele de vedere. Dar niciodată să nu îi spui soțului tău: „Doar m-ai privit și am înțeles imediat totul!” Această atitudine este greșită. Doar după discuții lungi în care să spuneți unuia altuia absolut tot ce vă deranjează, veți găsi soluții, veți ajunge la compromisuri. Nu trebuie să consideri că „este de la sine evident”, „soțul ar trebui să înțeleagă”. Trebuie să vorbești, să-i spui ce anume te-a supărat, cum ar fi putut proceda el sau tu ca să nu ajungeți în această situație. Doar vorbiți și ascultați-vă.

3. Sunteți egali în tot și toate și în fiecare situație trebuie discutată și analizată în mod egal.

4. Nu există responsabilități masculine și feminine. Fiecare trebuie să facă ceea la ce se pricepe cel mai bine. Adică, cel care gătește cel mai bine, să gătească, cel care calcă bine, să calce, iar cel care câștigă mai bine, să câștige.

5. Nu scoateți gunoiul din casă. Dacă nu ați luat decizia definitivă: „Ne despărțim, divorțăm, plec!” — toate problemele rămân în casă. Nu spune nimănui că soțul tău nu este bun de nimic. Nici măcar mamei. Ție îți va trece supărarea, dar ceilalți vor crede că soțul tău este un netrebnic.

6. Banii în familie sunt comuni. Absolut toți. Nu contează cine i-a câștigat. Sunt banii familiei. Cheltuielile mari sunt convenite de voi doi, cele mici sunt la discreția partenerilor. Dar nu reproșa niciodată: „Ce ai făcut cu banii?” sau „Nu îți voi da bani!” Nu vorbesc despre situațiile în care unul din parteneri este dependent de cumpărături. În toate celelalte situații, banii sunt întotdeauna comuni.

7. Toate situațiile conflictuale trebuie să fie clarificate în fața locului și în același moment. Nu lăsa să treacă prea mult timp. Atunci când ești geloasă, singură, te simți inconfortabil, vorbește cu soțul tău. Nu aduna supărările.

8. Nu manipula. Fii mereu sinceră și directă.

9. Trebuie să aveți încredere unul în altul. Să fiți mereu alături la bine și la rău. Dacă soția este bolnavă, soțul este cel care trebuie să o îngrijească, iar dacă soțul se simte rău, soția îi va fi alături. Sunteți împreună și la bine și la greu.

10. Nu uita că într-o clipă totul se poate schimba. Nu te baza niciodată pe o persoană, nu-i încredințezi viața. Gândește-te întotdeauna ce vei face dacă mâine soțul tău nu va mai fi sau tu nu vei mai fi. Nu contează din ce motive. Poți rămâne singură în orice secundă și trebuie să construiești viața de la zero. Nu renunța la prietenii tăi, nu depinde financiar de el, nu îl lăsa pe el să rezolve absolut toate problemele casei. Nu uita că ești o persoană care trăiește de bunăvoie în această căsnicie. Nu ești forțată și nici impusă să fii cu soțul tău. Alegerea îți aparține.