Curățați cu ușurință rosturile de la gresie, faianță și alte suprafețe! O soluție pe care o folosesc de mult timp.

Rosturile de la gresie și faianță, mai devreme sau mai târziu se murdăresc. Сauzele murdăriei sunt diverse, de la depunerile de calcar, umiditate, urme de grăsimi, mucegai până la resturi de detergenți și alte produse. Dar această problemă, de curățare a rosturilor de la gresie și faianță se rezolvă foarte ușor! Este suficient, să pregătiți în condiții casnice un înălbitor eficient pentru rosturile de la gresie și faianță.

Ingrediente:

– 7 pahare de apă;

– 1/2 pahar de bicarbonat de sodiu;

– 1/3 pahar de suc de lămâie;

– 1/4 pahar de oțet.

Amestecați bine toate ingredientele. Amestecul ar fi bine să-l folosiți cu mănuși de cauciuc!

Săpunul de rufe

Acesta este un produs natural și ecologic, care are un efect antibacterian. Folosiți o soluție de săpun pentru a spăla orice suprafață (vesela, podea, chiuveta, cada de baie, etc.). Săpunul de rufe dezinfectează perfect și distruge microbii. Cumpărați un săpun obișnuit de culoare gălbuie și nu săpun alb cu aromă de lămâie. Acest săpun este hipoalergenic și prin urmare, este absolut inofensiv pentru persoanele alergice. Cifra ”72%” de pe săpun înseamnă că, conținutul de acizi grași din săpun nu depășește 72%. Săpunul de rufe conține alcalii, care elimină rapid și eficient murdăria.

Bicarbonatul de sodiu

Această substanță poate spăla absolut orice depunere de pe orice suprafață. Bicarbonatul de sodiu nu este toxic, curăță bine murdăria și face ca toate suprafețele să strălucească. Bicarbonatul de sodiu elimină de pe căni petele de ceai. După ce spălați paharele cu bicarbonat de sodiu, acestea îndată vor străluci. Dizolvați 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Înmuiați vesela în această soluție. Dacă murdăria nu dispare, ștergeți vesela cu un burete cu bicarbonat de sodiu.

Pereții frigiderului și a cuptorului cu microunde, de asemenea se curăță foarte bine cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Folosiți bicarbonatul de sodiu pentru a curăța tacâmurile.

Amestecul de o parte de bicarbonat de sodiu, o parte de sare și 2 părți de oțet ajută de desfundați chiuveta. Turnați acest amestec în chiuvetă și lăsați pentru 15 minute, după aceasta clătiți cu multă apă fierbinte. Aceeași procedură vă ajută să scăpați și de mirosul neplăcut din chiuvetă.

Bicarbonatul de sodiu elimină mirosul neplăcut din frigider. Este suficient să turnați 3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un recipient și să-l puneți în frigider.

Începeți să spălați găleata de gunoi din bucătărie sau veceu cu bicarbonat de sodiu sau săpun de rufe. În acest mod nu doar veți curăța dar și veți dezinfecta aceste recipiente.

Turnați o linguriță de bicarbonat de sodiu în ceainic și fierbeți. Repetați același truc și cu mașina de spălat. Turnați câteva linguri în containerul pentru detergent și porniți mașina de spălat, fără funcția de prespălare, la temperatura maximă a apei.

Oțetul de masă

Este un produs excelent pentru înălbire, care ucide rapid microbii și dizolvă eficient grăsimile. Oțetul poate elimina mirosurile în timp ce se evaporă.

Dacă turnați puțin oțet în tigaie și o puneți pe foc mic, toate mirosurile se vor evapora rapid împreună cu oțetul.

Grăsimea pe de cratițe se spală mult mai ușor, dacă turnați în apă puțin oțet.

Dacă cratița s-a ars foarte tare, turnați în ea oțet, până când veți acoperi arsura și lăsați pe noapte. Dimineața veți spăla foarte ușor urmele arse cu un burete obișnuit.

Puteți folosi un pulverizator în bucătărie, pentru a dilua în el apa și oțetul. Acest amestec este foarte ușor de folosit și mereu va fi la îndemână.

Cuptoarele cu microunde, vesela emailată și aragazul se vor curăța rapid cu ajutorul oțetului.

Aceeași soluție este recomandată pentru clătirea fructelor. Acest amestec de oțet este util în special vara, când riscurile infecțiilor intestinale sunt mărite.

O mare atenție necesită tocătoarele de bucătărie. În fisurile tocătoarelor se acumulează foarte mulți microbi. De aceea, este recomandat să le spălați cu o soluție de apă și oțet!

Depunerile de calcar din ceainic pot fi îndepărtate cu ajutorul oțetului. Pentru aceasta turnați puțin oțet în ceainicul cu apă și fierbeți apa.

Amestecați oțetul cu sare pentru a obține un scrub, care foarte bine curăță pereții exteriori ai cratițelor murdare.

Praful de muștar

Înlocuiește minunat detergentul împotriva grăsimilor. Este suficient să turnați o cantitate suficientă de praf de muștar pe o farfurie murdară de grăsime (sau altă veselă murdară), adăugați puțină apă caldă și farfuria se va spăla imediat, chiar și cu apă rece.

Sarea de lămâie (Acidul citric)

Elimină foarte eficient depunerile din mașina de spălat și ceainic.