Cumpărați ardei dulce în baza acestor semne și nu veți greși! Gustul este total diferit!

Ardeiul dulce conține un munte de vitamina C. Nici citricile, nici coacăzele nu pot concura cu el. Salatele cu ardei sunt delicioase și pline de vitamine. Mai mult, consumul de ardei dulce contribuie la funcționarea mai bună a metabolismului și a digestiei. Puțini, însă cunosc cum să aleagă corect ardeiul în funcție de scopul folosirii acestuia.

как выбрать болгарский перец

La fel ca majoritatea legumelor, ardeii se împart în genul feminin și cel masculin. Fasingur.info va dezvălui care este diferența dintre ele și pentru ce se potrivește fiecare. Deosebirea este foarte mare!

как выбрать болгарский перец

Ardeiul dulce

Pentru a afla care este genul ardeiului trebuie doar să-l verificați. Dacă ardeiul are 4 secțiuni, atunci este de genul feminin. Dacă 3, masculin. Acesta este secretul umflăturilor la ardei. De asemenea, trebuie să vă spunem că „băiatul” are o formă mai alungită, iar „fata” este mai lată și mai scurtă. Acum să trecem la cel mai interesant moment – diferențele de gust și utilizarea.

Gustul ardeiului de genul feminin este mai dulce, decât cel masculin. „Fata” este mai moale și trebuie consumată cât mai proaspătă. Puteți prepara diferite salate, dar pentru bucatele calde este prea apos.

как выбрать болгарский перец

Reprezentanții genului masculin au calități diametral opuse. Sunt mai acri și mai tari. Se potrivesc foarte bine pentru conservații și bucate care necesită prelucrare termică. De asemenea, sunt foarte buni pentru umplut. În formă proaspătă sunt la fel de buni, dar sunt mai puțini dulci decât cei de genul feminin.

как выбрать болгарский перец

Este curios faptul că ardeii-băieți au mult mai puține semințe în interior. Dacă doriți să-i plantați, alegeți ardeii-fete.

как выбрать болгарский перец

Sunt puțini cei care cunosc faptul că cele mai multe vitamine și microelemente se află în zona piciorușului, pe care noi de cele mai multe ori o aruncăm. Un alt fapt curios: cu cât este mai greu, cu atât este mai suculent.

как выбрать болгарский перец

Atrageți atenție și la codița ardeiului. Ea trebuie să fie verde și tare. Nu se recomandă cumpărarea ardeilor cu codița uscată sau neagră. Ei nu conțin nimic folositor.

как выбрать болгарский перец

Nu cumpărați nici ardei cu pete. În special pentru a fi consumați proaspeți. Orice pată de pe ardei arată că este infectat cu o ciupercă, iar petele portocalii ne spun despre faptul că ardeii au fost atacați de dăunători.

как выбрать болгарский перец

Ardeiul proaspăt se păstrează în frigider aproximativ o săptămână. Însă nu trebuie păstrați în pungi de plastic, deoarece se va altera deja peste 2 zile.

как выбрать болгарский перец

Alegeți doar ardei gustoși și proaspeți care vor fi de folos organismului dvs.