Ardeiul dulce conține un munte de vitamina C. Nici citricile, nici coacăzele nu pot concura cu el. Salatele cu ardei sunt delicioase și pline de vitamine. Mai mult, consumul de ardei dulce contribuie la funcționarea mai bună a metabolismului și a digestiei. Puțini, însă cunosc cum să aleagă corect ardeiul în funcție de scopul folosirii acestuia.

La fel ca majoritatea legumelor, ardeii se împart în genul feminin și cel masculin. Fasingur.info va dezvălui care este diferența dintre ele și pentru ce se potrivește fiecare. Deosebirea este foarte mare!

Ardeiul dulce
Pentru a afla care este genul ardeiului trebuie doar să-l verificați. Dacă ardeiul are 4 secțiuni, atunci este de genul feminin. Dacă 3, masculin. Acesta este secretul umflăturilor la ardei. De asemenea, trebuie să vă spunem că „băiatul” are o formă mai alungită, iar „fata” este mai lată și mai scurtă. Acum să trecem la cel mai interesant moment – diferențele de gust și utilizarea.
Gustul ardeiului de genul feminin este mai dulce, decât cel masculin. „Fata” este mai moale și trebuie consumată cât mai proaspătă. Puteți prepara diferite salate, dar pentru bucatele calde este prea apos.

Reprezentanții genului masculin au calități diametral opuse. Sunt mai acri și mai tari. Se potrivesc foarte bine pentru conservații și bucate care necesită prelucrare termică. De asemenea, sunt foarte buni pentru umplut. În formă proaspătă sunt la fel de buni, dar sunt mai puțini dulci decât cei de genul feminin.

Este curios faptul că ardeii-băieți au mult mai puține semințe în interior. Dacă doriți să-i plantați, alegeți ardeii-fete.

Sunt puțini cei care cunosc faptul că cele mai multe vitamine și microelemente se află în zona piciorușului, pe care noi de cele mai multe ori o aruncăm. Un alt fapt curios: cu cât este mai greu, cu atât este mai suculent.

Atrageți atenție și la codița ardeiului. Ea trebuie să fie verde și tare. Nu se recomandă cumpărarea ardeilor cu codița uscată sau neagră. Ei nu conțin nimic folositor.

Nu cumpărați nici ardei cu pete. În special pentru a fi consumați proaspeți. Orice pată de pe ardei arată că este infectat cu o ciupercă, iar petele portocalii ne spun despre faptul că ardeii au fost atacați de dăunători.

Ardeiul proaspăt se păstrează în frigider aproximativ o săptămână. Însă nu trebuie păstrați în pungi de plastic, deoarece se va altera deja peste 2 zile.

Alegeți doar ardei gustoși și proaspeți care vor fi de folos organismului dvs.