Cum trebuie să se îmbrace femeile plinuțe trecute de 50 de ani: secretele unei garderobe elegante

O siluetă cu rotunjimi este aproape o normalitate odată cu schimbările aduse de vârstă. Ar fi naiv să credem că o femeie de 50 de ani poate fi la fel de subțire ca una de 20 de ani. Bineînțeles că este important ca greutatea să nu depășească normele admisibile, întrucât orice excese dăunează sănătății și, respectiv, frumuseții.

Îți vom povesti, în cele ce urmează, despre tendințele în modă pentru femeile mai plinuțe trecute de 50 de ani. Nu mai este un secret că, folosind cu îndemânare și stil vestimentația, poți pierde nu doar kilograme în plus, dar și câțiva ani.

Tabu-uri în vestimentația femeilor trecute de 50 de ani

Există piese vestimentare care pot fi purtate doar în anii tinereții, și asta este o regulă căreia trebuie să ne supunem, oricât de tinere nu ne-am simți cu sufletul. Iar dacă ești o femeie trecută de vârsta de 50 de ani, trebuie să scoți fără milă aceste lucruri din garderoba ta:

— Fustele mai sus de genunchi.

— Îmbrăcămintea cu imprimeuri fixe, gen fluturi exotici, flori mari, motive complexe. Acestea tind să îngrașe vizual.

— Hainele cu modele frivole – aplicații în formă de pisici, decorate cu pietricele și paiete, inimioare roz, etc.

— Hainele cu exces de luciu. Pietrele, paietele, țesăturile metalizate, etc., nu doar că măresc în mod nefiresc volumul, dar și accentuează neajunsurile.

— Hainele în culori neon – roz, turcoaz, violet. Lăsați aceste culori stridente pentru adolescenți.

— Tot ceea ce este prea mulat pe corp sau, dimpotrivă, prea larg. Femeilor plinuțe li se potrivesc hainele care vin exact pe siluetă.

— Îmbrăcămintea cu detalii mult prea mari, de exemplu, nasturi de aur, jaboți mari, etc. Toate aceste elemente conferă o creștere nefirească în greutate. Plus că, de cele mai multe ori, arată destul de ieftin și inestetic.

Secretele unei garderobe potrivite

Pentru ca posesoarele formelor rotunjite să arate elegant și feminin, ar trebui să dea predilecție stilului clasic.

În garderoba fiecărei femei trecute de 50 de ani ar trebui să se găsească următoarele lucruri:

— O fustă-creion sau o fustă gode. Dar cel mai bine – și una, și alta. Fustele ar trebui să fie fără cusur, dintr-o țesătură densă, de o lungime până la mijlocul gambelor. Apropo, aceasta este lungimea ideală pentru femeile de vârsta menționată. Pentru că, în primul rând, oferă vizual înălțime și, prin urmare, scad câteva kilograme, iar în al doilea rând, conferă o delicatețe în mișcări, dezgolind ușor gambele.

— Rochii elegante. În general, rochiile niciodată nu sunt prea multe. Îți recomandăm o rochie-cocktail, o rochie-cămașă, o rochie-parte peste parte, o rochie neagră clasică în stil Chanel și o rochie cu talie înaltă în stil Empire. Și, cu siguranță, o rochie-pulover, ce poate fi purtată cu niște blugi simpli, drepți.

În ceea ce privește rochiile, e bine ca în garderoba oricărei femei să se găsească și o rochie în două tonuri, cu inserții verticale într-un ton mai închis pe lateral; acest model îți va permite să modelezi silueta, făcând-o suplă și proporțională.

— O tunică lungă și elegantă, ce va arăta bine cu o pereche de blugi.

— Un sacou potrivit, suficient de lung pentru a acoperi șoldurile – o parte a corpului problematică la această vârstă.

— Pantaloni negri, ușor evazați sau drepți.

Multe femei, care au învățat pe de rost regula potrivit căreia culoarea neagră slăbește, își construiesc garderoba exclusiv pe baza acestei culori nobile, elegante, dar care totuși cere moderație în întrebuințare. Culoarea neagră într-adevăr ascunde kilogramele în plus. Dar mai are și tendința de a adăuga ani în plus. Designerii de modă recomandă femeilor în vârstă să nu exagereze cu tonurile prea închise atunci când își aleg piesele vestimentare, în special, cele din partea de sus a corpului.

Acordă atenție unor nuanțe cum ar fi: culoarea fildeșului, coralului, cenușa roz. Nici albul nu este interzis. O cămașă albă, perfect adaptată siluetei, îți va împrospăta fața și te va ajuta în crearea unei imagini clasice.

Nu doar negrul subțiază. Există o mulțime de alte nuanțe nobile, recomandate femeilor de peste 50 de ani – bordo, albastru închis, maro, gri, stacojiu, etc.

Deși, combinațiile monocrome arată mult mai bine pe femeile trecute de 50 de ani, totuși se poate diversifica destul de mult în privința pieselor vestimentare și accesoriilor.

După cum puteți vedea, să arăți elegant, cu stil și la modă chiar și după 50 de ani, nu este atât de dificil cum s-ar crede.