Cum trebuie să procedăm corect: 8 reguli de aur oferite de un psihoterapeut

Totul ar fi ușor dacă, imediat după ce ne naștem, ni s-ar oferi o carte cu instrucțiuni, despre cum să avem o viață fericită. Dar, din păcate, nu este așa. Dar există unele sfaturi, care ne-ar putea fi de mare ajutor.

În acest articol dorim să vă propunem 8 reguli de aur ale unui psihoterapeut, care vă pot face viața mai ușoară.

1. Nu transferați responsabilitatea Dumneavoastră altora.

Dacă veți face frecvent acest lucru, nu veți învăța niciodată din propriile greșeli. Dar, în final, noi luăm toate deciziile în viața noastră. Și faptul că le permitem altora să ne controleze viața și să ia decizii în locul nostru este, de asemenea, alegerea noastră.

 

2. Trecutul nu se va mai întoarce.

Doar viitorul ne aparține. Tot ce a fost în trecut nu se va schimba. Încetați să vă mai învinuiți pentru ceea ce s-a întâmplat deja.

3. Nu-i veți putea schimba pe cei din jur.  

Pe oameni îi pot schimba doar circumstanțele, orice altceva este doar o înșelăciune a percepției. Lăsați-i să fie cine sunt și, la un moment dat, veți începe să vă bucurați de acest lucru.

4. Persoanele puternice au nevoie de noi.

Nimeni nu are nevoie de persoane slabe, plângărețe și nefericite. Acesta este cel mai neplăcut adevăr al vieții. Iar slăbiciunile noastre trebuie să le ascundem chiar și de cele mai apropiate persoane, deoarece am putea să fim răniți acolo unde ne doare cel mai tare.

5. Totul are consecințe.

Fiecare acțiune are o serie de consecințe. De obicei, atunci când luăm decizii, nu ne gândim la acțiunea dată, ci la rezultatul acesteia. Dar nu și în cazurile în care avem de gând să facem niște lucruri stupide. De aceea încercați, de fiecare dată, să vă gândiți la consecințe.

6. Nu veți trăi veșnic.

Toată lumea este conștientă de acest lucru, dar nimeni nu-l ia în considerare. Ca urmare, până la vârsta de 30 de ani, oamenii acumulează un întreg bagaj de regrete. Învățați-vă să trăiți cu gândul că sunteți limitați în timp. S-ar putea să nu vă ajungă timp pentru a fi fericiți.

7. Faceți ceea ce considerați că este important.

Anume ceea ce credeți că este important. Nu ceea ce consideră important cei din jur, nici părinții, dar anume Dumneavoastră. În caz contrar riscați ca la vârsta de 30 de ani să acumulați acest bagaj de regrete.

8. Nu pierdeți timpul cu persoanele cărora le sunteți indiferenți.

… și cu cele care nu vă iubesc. Lăsați-i să plece și, în locul lor, îi veți întâlni pe cei care vă vor iubi.