Cum este să trăiești în casă la curte la periferia orașului. Avantaje și dezavantaje

Multe persoane care locuiesc de zeci de ani în blocuri înalte, în apartamente mici și strâmte, în cele din urmă ajung să-și dorească o casă cu grădină și curte pentru a locui în ea atunci când ajung la o vârstă mai înaintată .

Dar, înainte de a lua această decizie importantă, se interesează care sunt argumentele pro și contra. De aceea echipa noastră a pregătit pentru Dumneavoastră câteva informații despre avantajele acestei noi vieți, care sunt cu mult mai multe decât dezavantajele.

1. Aerul curat

Dacă locuiți într-un oraș mare, mai ales în centrul orașului, atunci cel mai probabil sunteți conștienți de multe probleme cum ar fi: aerul poluat, eșapamentele etc.

În afara orașului nu veți avea astfel de probleme. Aerul este curat, natura este foarte frumoasă. Acest lucru are un efect benefic asupra sănătății fizice și mintale.

2. Nu aveți pereți comuni cu vecinii

Acesta este un mare avantaj. Nimeni nu va veni să vă facă observație că e prea mare gălăgie.

3. Animalele de companie 

Mulți oameni vor să aibă un câine sau o pisică (poate chiar mai multe pisici), dar nu o pot face pentru că nu există suficient spațiu în apartament. Dacă aveți câine în apartament, nu este deloc ușor deoarece vecinii nu sunt deloc entuziasmați de această idee și majoritatea vor fi împotriva acestuia.

Într-o casă la sol veți uita de această problemă. Doriți să aveți un câine? Perfect. Casa spațioasă și curtea vă vor permite acest lucru.

4. Planificarea reparației

În apartament nu prea aveți posibilitatea de a demola pereții sau tavanul fără consimțământul necesar.

Dacă aveți o casă, toate aceste probleme vor dispărea imediat. Puteți să modificați orice, fără probleme și fără documente suplimentare. Doriți să instalați o fereastră în acoperiș? Poftim. Ați obosit de proiectul casei? Demolați pereții.

5. Propria grădină

În apartament puteți avea doar câteva zeci de ghivece cu plante și nimic mai mult. În grădina casei de la sol veți putea planta orice. Și copaci, și flori. Și, cel mai important, nimeni nu vă va spune nimic.

Acestea sunt doar câteva avantaje ale vieții în afara orașului. În realizate există mult mai multe.