Cum se schimbă femeia în timpul concediului de creștere a copilului

Multe probleme în viață se întâmplă din cauza propriilor percepții greșite care ulterior influențează negativ viața altora. Aceste prejudecăți trebuie eliminate prin toate metodele posibile, cu excepția metodei amputării.

Spre exemplu, unii bărbați cred că femeia care stă acasă cu copiii se odihnește și se relaxează toată ziua.

Plus ei se așteaptă ca soția să-i întâmpine după serviciu fericită, foarte odihnită, veselă și chiar obosită de odihnă. Le va prepara cina preferată și le va îndeplini orice capriciu.

Pe de o parte ei pot fi înțeleși, deoarece ei muncesc foarte mult, iar cea mai mare parte a banilor sunt cheltuiți pentru soție, copii și mai puțin pentru ei înșiși. Astfel ei cred că merită recunoștință deplină din partea soției. Iată un exemplu: „Oare e atât de greu? Am venit obosit de la serviciu și nu mă poate întâmpina cumsecade!”

Întrucât femeia nu face nimic din ceea ce el își dorește, bărbatul este confuz și se consideră subapreciat. Cea mai simplă soluție pentru această situație poate fi: „Ea nu mă iubește, nu mă apreciază, nu există dragoste în această casă!” Mai departe, amantă, divorț, dificultăți de comunicare cu copiii și așa mai departe.

Toate aceste lucruri pot fi evitate dacă veți privi lumea mult mai treaz.

O viziune rațională vă va ajuta să observați momentele importante. Și anume – îngrijirea copilului este cea mai grea încercare și mult mai grea decât mersul la serviciu.

Există cel puțin patru motive în susținerea acestei afirmații.

1. Nu poți controla nimic. 

Pentru a fi fericit omul are nevoie să-și controleze viața sa. Controlul asupra propriei vieți influențează direct sănătatea, fericirea și succesul unei persoane. Ce înseamnă control? Înseamnă luarea deciziilor proprii și realizarea acestora.

Femeile care își îngrijesc copii acasă au foarte puține posibilități de a lua decizii și de a le respecta. Ea s-a gândit că atât timp cât copilul doarme la amiază, va face câteva abdomene. Iar copilul nicidecum nu vrea să doarmă. Pare a fi obosit, a mâncat, s-a plimbat afară, dar categoric nu vrea să doarmă.

Un alt exemplu, a decis să-și sune prietena, atât timp cât copilul se joacă. A vorbit doar câteva clipe și copilul a căzut și s-a lovit. Respectiv întrerupe discuția și merge să liniștească copilul.

Asemenea cazuri sunt mult mai multe decât la serviciul soțului și acest lucru le epuizează enorm.

2. Nu se vede nici un rezultat. 

La serviciu încheiați un contract, ați încătușat un infractor, ați realizat un proiect, iar acasă nimic. Soția a spălat vesela, iar peste o oră se formează un munte de vase și mai mare. A spălat podeaua și copii din nou au vărsat lapte și au murdărit-o cu acuarelă. Nici un rezultat vizibil.

Mai mult, deseori femeia nici nu poate duce lucrul până la capăt. A scos rufele din mașina de spălat, nici nu a reușit să le pună pe sfoară că trebuie schimbat scutecul. L-a schimbat, s-a întors să pună la uscat mai departe, copilul îi cere de mâncare. L-a hrănit, apoi vrea să se joacă. Drept urmare, rufele stau în coș și se usucă cum pot.

Atunci când nu aveți vreun rezultat, organismul nu primește nici o recompensă și nici nu vin ajutoare din altă parte. Respectiv motivația scade pentru aceste lucruri. Dar totuși trebuie să fie făcute indiferent de motivație. Iar toate acestea pot duce la o stare de depresie gravă.

3. La serviciu apreciată, iar acasă nici un pic.

Este bine atunci când copii sunt mai mari și își dau seama că mama trebuie mulțumită. Iar dacă nu? Recunoștința pentru o persoană este un moment important de încurajare. Nu există recunoștință, nu există motivație pentru a face ceva mai departe.

Este destul de grav atunci când soțul nu realizează că femeia care copii acasă trebuie mulțumită de trei ori mai mult decât de obicei, iar lipsa acesteia favorizează apariția depresiei.

4. Muncă mai mult de 12 ore. 

Maternitatea nu este doar o joacă cu copiii, ci înseamnă o gospodărie îngrijită, nopți nedormite, deoarece soțul trebuie lăsat să doarmă să se odihnească pentru serviciu. În acest fel, ziua de muncă a femeii este mult mai lungă. Probabil este o nedreptate.

5. Comunicare și susținere foarte puțină. 

Fiind în concediu de îngrijire a copiilor femeia comunică foarte puțin. Ea comunică doar cu mame la fel ca ea, însă cu acestea rareori se leagă o discuție de suflet.

În această perioadă cercul de prieteni se îngustează destul de mult, întrucât femeia trece printr-o perioadă de adaptare și se concentrează mai mult asupra familiei. Aparent cunoaște multe persoane, dar nu poate avea o comunicare calitativă.

Care sunt soluțiile pentru bărbați în această situație

1. Să conștientizeze că maternitatea este o grea încercare. Acest fapt deja este un avantaj.

2. Să o ajute pe soție cât mai mult. Da, soțul după serviciu vrea să se odihnească, dar soția vrea la fel. Cel mai corect va fi dacă ambii își vor prelungi ziua de muncă și se vor ajuta reciproc.

3. Să țină minte că soția are nevoie de recunoștință și susținere. Acest lucru să i se ofere cât mai mult.

4. Să permită soției să iasă cu prietenele sau pur și simplu să se plimbe singură prin parc. Această plimbare este o bună metodă de a controla măcar câteva ore din viața sa.

5. (Pentru femei) Să dea soțului să citească acest articol. Probabil nu va fi de acord din prima, dar ulterior va face o concluzie corectă.