Cum se îngrijește încălțămintea din piele întoarsă. Sfaturi utile!

Încălțămintea din piele întoarsă este cea mai pretențioasă și cea mai greu de îngrijit. Da, nu este ușor, dar nici imposibil. În acest articol veți afla cum se îngrijește corect acest tip de material. Trebuie doar să respectați câteva reguli simple.

1. Încălțămintea din piele întoarsă se curăță în fiecare seară. Puteți să o curățați cu o perie pentru încălțăminte înmuiată în soluție de apă, săpun și câteva picături de amoniac. După ce ați curățat-o, trebuie să o ștergeți puțin cu apă rece și să o lăsați să se usuce la temperatura camerei, dar în nici un caz forțat (cu uscătorul de păr sau să o puneți lângă calorifer).

2. Dacă pantofii sau cizmele din piele întoarsă pe alocuri încep să lucească, vă vine în ajutor amoniacul. Înmuiați un tampon de vată în amoniac și ștergeți locurile afectate. De asemenea, puteți ține încălțămintea la aburi sau să o ștergeți cu o radieră.

3. Petele de pe încălțămintea din piele întoarsă pot fi îndepărtate cu oțet sau pudră de talc. Trebuie doar să ștergeți locurile murdare cu oțet sau să le presărați cu pudră de talc (acesta absoarbe grăsimile). Lăsați să se absoarbă pentru câteva ore, apoi curățați-o cu o perie.

4. Zonele murdare sau deteriorate ale încălțămintei din piele întoarsă pot fi curățate cu ajutorul laptelui. Amestecați jumătate de pahar de lapte cu 2 picături de amoniac și 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Aplicați soluția pe zona murdară și frecați ușor. Încălțămintea va căpăta un aspect îngrijit.

5. Verificați cum reacționează încălțămintea dvs. la metodele indicate mai sus pe o porțiune mică și mai puțin vizibilă și doar apoi puteți aplica pe toată suprafața.