Cum se face corect conturarea sprâncenelor: trend-ul care frânge tot mai multe inimi!

Inițial tehnica de “conturing” era folosită pentru un soi de sculptare a feței. Dar astăzi ea și-a lărgit considerabil domeniile de aplicare, fiind o tehnică ideală pentru corecția sprâncenelor.

Sprâncenele au fost întotdeauna un element esențial pentru frumusețea femeilor. Make-up designerii le acordă de fiecare dată o atenție specială, iar în cărțile de specialitate se găsesc capitole întregi dedicate acestui subiect. Nu e de mirare că tehnica de conturare a fost implementată cu mult succes în machiajul sprâncenelor.

1. Pregătirea sprâncenelor

Întâi de toate asigurați-vă că pe sprâncene nu au rămas urme de cremă hidratantă, fond de ten sau pudră. În al doilea rând sprâncenele trebuie “pieptănate” și “aranjate” cu ajutorul unei periuțe speciale, astfel încât ele să capete un aspect îngrijit.

2. Crearea conturului

Pentru conturarea propriu-zisă veți avea nevoie de 2 nuanțe: una mai deschisă și alta mai închisă. Cel mai indicat e să folosiți pudră, căci ea poate fi distribuită mai ușor ulterior. Luați o perie oblică și aplicați puțină pudră închisă pe marginile de sus și de jos a sprâncenelor. Nu apăsați prea tare, ca să nu obțineți un efect de “marker”, când sprâncenele parcă au fost pictate după șablon.

3. Umplerea conturului

Aplicați pudră închisă folosind aceeași perie oblică pe partea centrală a sprâncenelor, lăsând neatinse capetele. În acest fel sprâncenele nu numai că vor deveni vizual mai dense, ci vor căpăta și un volum suplimentar.

4. Gradient

A venit timpul pudrei de nuanță deschisă. Aplicați-o pe capetele sprâncenelor, adică partea spre podul nasului și cea spre tâmple. Pudra se aplică de la capăt spre centru, parcă amestecând-o ușor cu nuanța mai închisă. Nu uitați să distribuiți pudra, altfel sprâncenele vor avea un aspect nenatural.

5. Highlighting

Ultima etapă în conturarea sprâncenelor este utilizarea highlighterului. Aplicați-l ușor chiar pe marginea sprâncenelor, apoi adăugați puțin nemijlocit sub sprânceană, pentru a crea un contrast cu pudra închisă.