Cum se curăță corect mașina de spălat de murdăria acumulată

Pentru a fi siguri că murdăria din spălările anterioare, acumulată în mașina de spălat, nu vă strică rufele, aceasta ar trebui să fie curățată periodic.

În acest articol vă vom explica cum să faceți acest lucru rapid, simplu și ieftin.

Ați observat că atunci când spălați de mână, murdăria și resturile de detergent se depun pe lighean? La fel se întâmplă și în mașina de spălat. În urma spălărilor repetate, murdăria, calcarul și detergenții se depun pe diferite suprafețe ale mașinii de spălat și aceste depuneri pot duce chiar și la defecțiunea mașinii de spălat.

În afară de aceasta umiditatea din mașină este un mediu favorabil pentru dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor care v-ar putea îmbolnăvi.

Pentru a preveni acest lucru este necesar să curățați periodic mașina de spălat. Metoda pe care v-o propunem este una foarte simplă, dar destul de eficientă pentru ca să vă mențină mașina de spălat în stare perfectă!

Veți avea nevoie de:

— 2 cești de oțet de masă;

— ¼ ceașcă de bicarbonat de sodiu.

1. Dizolvați bicarbonatul de sodiu într-o ¼ ceașcă de apă și turnați acest amestec în compartimentul pentru detergenți.

2. Turnați oțetul direct în cuva mașinii de spălat.

3. Setați temperatura maximă și programul pentru spălarea hainelor de bumbac (spălare intensivă). Porniți mașina și așteptați până la sfârșitul ciclului de spălare.

4. După spălare umeziți un burete curat și curățați murdăria de pe garnitura de cauciuc a mașinii.

Această procedură trebuie efectuată la fiecare 1-6 luni (în funcție de cât de des spălați rufele).

Scrieți-ne în comentariile Dumneavoastră dacă sunteți mulțumiți de rezultat! Ori scrieți-ne propria Dumneavoastră rețetă de curățare a mașinii de spălat!