Cum se curăță forma de copt din silicon de grăsime și murdărie: 3 metode verificate

Formele de copt din silicon au devenit un accesoriu obligatoriu în bucătăriile gospodinelor contemporane. E mult mai comod să faci copturi cu ajutorul lor, căci poți fi sigură că pe pereții formei nu vor rămâne bucăți de chec…

Siliconul, materialul din care se produc aceste forme, nu elimină nici un fel de substanțe toxice la temperaturi ridicate. Având o mulțime de avantaje, formele din silicon necesită și o îngrijire specială, căci detergenții împotriva grăsimii și murdăriei de multe ori nu sunt o soluție eficientă în astfel de cazuri.

как отмыть силиконовую форму

Echipa noastră a găsit câteva metode sigure de a curăța formele de copt din silicon, care vor prelungi considerabil durata lor de exploatare.

как отмыть силиконовую форму

Cum se curăță formele de copt din silicon

1. Acid citric

Folosind această metodă puteți curăța chiar și petele vechi de grăsime și alte murdării. Turnați 4 litri de apă fierbinte (nu clocotită) într-un lighean adânc și adăugați un pachețel de acid citric. Cufundați forma din silicon în această soluție pentru 15-20 de minute, după care spălați-o cu detergent obișnuit pentru veselă și clătiți-o bine.

как отмыть силиконовую форму

2. Bicarbonat de sodiu

Această metodă necesită ceva mai mult timp, dar și rezultatul este mai bun. Turnați 4 litri de apă într-un lighean adânc, adăugați și amestecați 3 linguri de bicarbonat de sodiu și 3 linguri de gel de spălat vase. Cufundați forma de copt în acest amestec, puneți-l pe foc și fierbeți-l timp de 5-8 minute. După ce opriți focul mai așteptați 20 de minute, după care clătiți bine forma cu apă curată.

Imagini pentru bicarbonat de sodiu

3. Bicarbonat de sodiu și acid citric

Preparați o pastă pentru înlăturarea grăsimii arse. Amestecați 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu sucul a 1/2 de lămâie. Când amestecul va începe să spumege, aplicați-l pe suprafețele murdare ale formei de copt și așteptați 15-20 de minute. Pentru un efect mai puternic înmuiați în prealabil forma în apă fierbinte pentru câteva minute.

как отмыть силиконовую форму

În afară de pete și grăsime, o altă neplăcere ar putea fi mirosul neplăcut îmbibat în silicon. Puteți scăpa ușor de el dacă înmuiați forma pentru 30 de minute în apă cu adaos de 2-3 linguri de oțet.

Imagini pentru otet regal

Urmând aceste sfaturi simple, veți asigura o durată de viață îndelungată pentru formele de copt din silicon, scăpând de petele și mirosurile neplăcute. Așteptăm opiniile și recomandările dvs. în comentarii!