Cum se cultivă busuiocul în ghivece ca să vă puteți bucura de el pe tot parcursul anului

Adorați pastele cu sos de roșii și busuioc proaspăt? Atunci acest articol este anume pentru Dvs! De acum încolo veți putea cultiva busuiocul în ghivece și vă veți bucura de aroma și de gustul său pe tot parcursul anului.

Iată ce trebuie să faceți!

Mai întâi de toate va trebui să alegeți solul potrivit. Puteți opta pentru pământul universal. Dacă decideți să-l plantați în exterior, veți avea nevoie de ghivece de lut sau de plastic de dimensiuni medii. Nu se recomandă să utilizați vase prea mici deoarece această plantă poate depăși înălțimea de 60 de centimetri.

Semănați semințele de busuioc în ghiveciul ales, prin împrăștiere. Acoperiți semințele cu pământ, un strat subțire, de 0,3 – 0,5 cm. Dacă veți pune mai mult pământ, semințele vor încolți mai greu. După aceasta va trebui să udați abundent pământul și să puneți ghivecele într-un loc luminos, de dorit lângă geam.

Busuiocul este o plantă care nu are nevoie de prea multă îngrijire și se va adapta cu ușurință!

Dacă doriți să-l cultivați în grădină, trebuie să știți că cel mai bun moment pentru plantare, este spre sfârșitul lunii mai, iar frunzele acestei plante aromate vor crește cel mult până la sfârșitul lunii octombrie.

După aceea puteți transfera busuiocul în ghivece și să-l țineți pe pervaz. O altă metodă este să înveliți ghiveciul pentru a-l proteja de înghețuri.

Dacă locuiți în zone cu o climă mai aspră, este mai bine să țineți plantele în casă, la lumină (busuiocul are nevoie de multă lumină) și la o temperatură constantă (departe de calorifer și de curent). Solul trebuie să fie întotdeauna umed. În acest fel, chiar dacă nu va arăta ca în ​​lunile calde, planta de busuioc va continua să vă bucure și în lunile reci.

Luați aminte: busuiocul iubește lumina. Dacă aveți o casă întunecată, este mai bine să renunțați la ideea de a cultiva busuiocul în ghiveci și să folosiți busuioc congelat!