Primii colanți au apărut în SUA în anii ’60. Această invenție a coincis cu momentul în care au intrat în modă fustele mini. Până atunci domnișoarele purtau ciorapi, care se vedeau de sub fustele scurte.
La momentul actual colanții sunt un element care nu lipsește din garderoba noastră, iar designerii, bloggerii și fashionistele încă nu au decis cum se poartă aceștia sau dacă trebuie, în genere, să fie purtați.
Ați observat, probabil, de multe ori că modelele apar de multe ori fără ei.
Echipa noastră a decis să afle care sunt regulile care ne dictează cum se poartă colanții.
Moda se schimbă în fiecare sezon, de aceea putem experimenta fără teamă. Cu toate acestea, pentru a avea un aspect impecabil, trebuie să ținem cont de unele detalii:
— contextul (birou, petrecere formală sau informală, plimbare prin oraș etc.);
— vârsta noastră;
— tendințele modei și preferințele noastre;
— anotimpul.
Reguli generale.
Pe lângă aceasta vă recomandăm să respectați următoarea regula: cu cât colanții sunt mai denși, cu atât hainele trebuie să fie mai călduroase, dar nu uitați: colanții denși nu se potrivesc cu un costum de afaceri.
Nu încercați să economisiți deoarece colanții ieftin nu sunt calitativi și se rup foarte repede.
Evitați colanții strălucitori sau cu efect de bronz.
Nu uitați de anotimp: dacă este cald, nu este necesar să-i purtați. Dacă vă jenați din anumite motive, purtați pantaloni sau o fustă lungă.
În sezonul rece colanții subțiri nu vă vor adăuga deloc farmec și, în plus, v-ați putea îmbolnăvi.
Nu purtați niciodată colanții cu șosete (o puteți face doar în cazul în care purtați cizme).
Colanții albi pot fi văzuți în cadrul prezentărilor de modă, dar în viața de zi cu zi se combină foarte greu, de aceea este mai bine să renunțați la ei.
Cum se combină cu pantofii decupați în față.
Încercați să respectați următoarele reguli:
— Alegeți doar pantofi cu tocuri.
— Colanții nu trebuie să fie de culoarea pielii.
— Cusăturile nu trebuie să fie vizibile.
— Alegeți modele de densitate medie.
Nu se recomandă să purtăm colanții cu încălțămintea fără tocuri: balerini, mocasini, sandale. Cu toate acestea, tot mai multe fashioniste aleg să poarte adidași și obțin, astfel, un aspect modern în stil casual. Colanții mai groși se combină bine cu ghete, botine sau cizme.
Până nu demult se considera că pantofii trebuie să fie neapărat mai întunecați decât colanții. Dar acum designerii îndrăzneți au renunțat la aceasta și la multe alte reguli.
Există multe polemici despre culoarea colanților: unii consideră că cei de culoarea pielii sunt perfecți pentru birou (dar pentru alte ocazii este mai bine să-i evitați).
Colanții negri, chiar dacă par versatili, sunt destul de pretențioși, mai ales în cazul în care alegem o ținută deschisă la culoare.
Colanții colorați adaugă o notă informală aspectului nostru, de aceea trebuie să ținem cont de context. Pe lângă aceasta este destul de dificil să combinăm colanții colorați cu îmbrăcămintea. Dacă nu sunteți sigure, respectă aceste reguli simple: nu folosiți mai mult de 3-4 culori și combinați nuanțele calde cu cele calde și pe cele reci cu reci.
Evitați, mai bine, colanții de culoarea pielii cu model deoarece ar putea crea impresia că aveți vânătăi pe corp.
Colanții cu desene și ornamente se combină doar cu haine foarte simple.
Colanții din plasă sau cei care au cusătură la spate sunt potriviți cu ținute elegante. În niciun caz nu-i purtați cu fuste mini sau cu rochii prea decoltate.
Colanții și lungimea fustei.
Evitați să purtați, când afară e ger, colanți subțiri, fustă mini și o geacă, deoarece oamenii din jur ar putea să vă compătimească. Optați, mai bine, pentru un palton lung.