Cum să verifici dacă produsul este natural: 6 trucuri pentru mame!

O femeie însărcinată trebuie să se hrănească exclusiv cu produse alimentare naturale. În ziua de azi asta e destul de dificil: majoritatea produselor din magazine sunt pline de tot felul de chimicale.

De aceea viitoarele (și actualele) mame trebuie să știe să verifice naturalețea produselor. De fapt asta e destul de simplu, e suficient să știi câteva teste elementare.

Lapte

Turnați într-un pahar 20 ml de țuică sau spirt. Apoi adăugați 10 ml de lapte și urmăriți reacția. Dacă pe parcursul a 3-5 minute laptele se brânzește, puteți fi sigură că produsul este natural.

Dacă laptele pur și simplu se dizolvă în alcool și nu mai are loc nici o reacție, atunci probabil este vorba de lapte făcut din praf, posibil cu adaos de cretă (mulți producători practică așa ceva!).

Unt

Tăiați o bucată de unt și puneți-o în cuptorul cu microunde. Când observați că acesta se topește, urmăriți-i culoarea: dacă pe margine se observă depuneri de culoare galben-deschis, atunci untul este natural. Culoarea uniformă a untului topit arată că aveți în față un produs sintetic.

Fructe uscate

Aici e suficient să urmăriți cu atenție fructele. Experții afirmă că fructele uscate naturale au un aspect mai puțin plăcut: nu strălucesc, au o culoare palidă și sunt destul de rigide. De cealaltă parte fructele umplute cu chimicale au un aspect comercial excelent.

Miere de albine

Mierea naturală poate fi deosebită de una artificială printr-un test simplu: turnați puțină miere pe o foaie de hârtie și încălziți-o dedesubt cu flacără. Mierea naturală se va topi, cea artificială va lua fost în timp de 5-10 secunde.

Brânză de vaci

Picurați puțin iod peste brânză: dacă pata este de culoare maro, aveți în față brânză de calitate înaltă. În schimb “brânza” ticsită cu amidon va căpăta o nuanță albastră în zona de contact cu iodul.

Carne

Carnea naturală de vită are o culoare roșie pronunțată, cea de porc – o nuanță roz. Prospețimea cărnii poate fi probată foarte simplu: apăsați-o ușor cu degetul – cu cât mai repede își va recăpăta forma, cu atât mai proaspătă este carnea. Dacă “gropița” rămâne, probabil carnea este alterată.

Ce alte teste de acest fel mai cunoașteți?