Cum să vă machiați ochii și buzele după 40 de ani pentru a arăta mai tinere: ce recomandări ne dau make-up artiștii?

Multe femei adulte vor să afle care sunt secretele unui machiaj reușit.

Acesta va depinde, în primul rând, de caracteristicile fiecărei persoane.

Să vedem, în continuare, care sunt recomandările make-up artiștilor și de ce ar trebui să ținem cont pentru a arăta perfect.

Cum să vă machiați buzele pentru a părea mai tânără?

Artiștii de make-un nu le recomandă doamnelor adulte să folosească rujuri de culori aprinse deoarece acestea vor face ca buzele să pară și mai subțiri și, pe lângă aceasta, vor atrage atenția asupra zonei pe care am dori să o ascundem (buze, urechi, gât).

Artiștii de make-up insistă să eliminăm firele de păr din jurul gurii, deoarece acestea, împreună cu ridurile, nu vor arăta prea bine, chiar dacă veți purta un ruj foarte frumos.

Este necesar creionul de buze? Artiștii de make-up susțin că da. De-a lungul anilor contururile devin mai puțin clare și, pe lângă aceasta, cu ajutorul unui creion vom putea mări buzele.

Nu uitați, pe lângă contur, să vopsiți și buzele cu creion pentru că, după ce va dispărea rujul, să nu rămâne doar conturul.

În ceea ce privește rujurile, make – up artiștii ne recomandă să le alegem pe cele satinate, deoarece rujurile mate ne vor micșora buzele, iar cele sidefate ne vor scoate în evidență unele imperfecțiuni. Alegeți o culoare care să vă placă de la prima aplicare.

Cum să vă machiați ochii pentru a păre mai tânără?

Evitați umbrele sidefate pentru că atrag atenție asupra ridurilor.

De aceea artiștii de make-up ne recomandă să utilizăm doar umbre mate. Cele cu textura uscată sau cremoasă ne vor accentua fiecare rid. O altă recomandare este să evităm eyeliner de culori aprinse sau neon.

Sprâncene și gene.

Genele lungi și dese sunt asociate cu tinerețea, dar, din păcate, acestea devin mai rare odată cu vârsta. De aceea ar fi bine să utilizați seruri speciale pentru îngrijirea lor.

Artiștii de make-up ne recomandă să renunțăm la sprâncenele prea subțiri și prea curbate și susțin că forma și grosimea acestora ar trebui să fie alese individual, deoarece nu există sprâncene care să se potrivească tuturor.

O altă recomandare este să nu accentuăm linia inferioară a genelor. Dacă totuși doriți să faceți acest lucru, utilizați umbre de o nuanță mai deschisă și retușați foarte bine.