Cum să vă machiați după 50 de ani pentru a arăta ca o franțuzoaică: recomandări

Nu mai este un secret pentru nimeni că franțuzoaicele sunt extrem de stilate. Ele sunt renumite pentru naturalețea lor, pentru pielea strălucitoare și pentru zâmbetul inconfundabil.

Plimbându-vă pe străzile Parisului, veți observa, cu siguranță, multe femei nemachiate sau cu un machiaj discret. Franțuzoaicele se bazează pe principiul „mai putin înseamnă mai mult”. De multe ori se limitează doar la conturarea sprâncenelor și a unui ruj apropiat de culoarea naturală a buzelor.

Pentru machiajul de seară își accentuează fie ochii, fie buzele.

Machiajul ochilor este în culori clasice: bej, negru, maro, gri. Metoda de aplicare a umbrelor depinde de forma ochilor. Catherine Deneuve, spre exemplu, aplică umbre întunecate pe pleoapa superioară pentru a adăuga adâncime ochilor, precum și pe linia de creștere a genelor pleoapei inferioare. Deoarece machiajul ochilor este destul de accentuat, rujul ales este unul neutru.

Am observat, de asemenea, că unele franțuzoaice preferă să-și accentueze buzele, dar evită rujurile de nuanțe foarte aprinse.

Franțuzoaicele preferă frumusețea naturală. Ele știu exact care sunt trăsăturile pe care trebuie să le accentueze, iar pentru aceasta apelează la rimel, fard de obraz și ruj de nuanțe profunde (zmeură, cireș etc.).

Indiferent dacă este vorba despre haine, machiaj sau accesorii, stilul femeilor din Franța nu înseamnă doar exteriorul și hainele, dar și stilul de viață și respectul de sine. O franțuzoaică este elegantă pentru faptul că își cunoaște valoarea, având grijă de ea, nu pentru a-i impresiona pe ceilalți, ci pentru că se respectă. Ele sunt conștiente de faptul că o femeie nu poate fi frumoasă, dacă nu se bucură de viață.