Cum să vă educați copiii ca să fie bogați și de succes: 4 reguli oferite de familia Rockefeller

Conform unor statistici nu toate familiile își pot salva averea. Să o transmită din generație în generație. Deseori cele mai bogate clanuri își pierd puterea și bogăția timp de 3 generații deoarece banii sunt cheltuiți în mod nechibzuit.

Dar care ar putea fi secretul celor care rămân bogați și de succes de-a lungul secolelor? Cum își educă copiii? Și ce am putea prelua din experiența lor?

Foarte puține familii bogate au reușit să evite acest lucru. Rockefeller sunt un astfel de clan. Această familie depășide deja pragul a șapte generații. Revista Forbes consideră că averea familiei a ajuns în anii 2016-2017 la 11 000 000 000 de dolari. În fiecare an acest clan devine tot mai bogat.

Celebrul John Rockefeller a devenit în secolul al XIX-lea fondatorul unei întreprinderi care a fost implicată în afaceri cu petrol. Datorită Standard Oil, John Rockefeller este primul miliardar din istoria modernă.

Această familie este foarte unită, toți membrii familiei încearcă să se ajute reciproc. Și să știți că nu veți găsi nicăieri informații despre scandaluri în care ar fi implicată familia Rockefeller. Membrii acestei familii nu luptă unul cu celălalt. Nu există cazuri de judecată între descendenții acestei familii.

Istoria cunoaște multe familii bogate: Carnegie, Vanderbilt, Astor și alții. Dar aceste familii nu au un astfel de succes și o dezvoltare stabilă. Aceste familii nu sunt celebre pentru sumele mari oferite în scopuri caritabile. De exemplu David Rockefeller este renumit pentru actele sale de caritate. De-a lungul vieții sale a donat mai mult de 1 miliard de dolari fundațiilor de caritate.

Așadar în ce constă secretul familiei Rockefeller?

Această familie de succes nu preferă să-și dezvăluie secrete, probabil că nu dorește să aibă concurenți. Oferă foarte rar interviuri. Dar în unul din interviuri cel mai tânăr membru al familiei Rockefeller, David, a povestit despre valorile familiei sale. El i-a dezvăluit jurnalistului că există unele reguli și tradiții în cadrul familiei sale.

Anume datorită respectării acestor reguli clanul Rockefeller devine din ce în ce mai puternic.

Aceste reguli sunt universale pentru toate familiile, indiferent de venitul pe care-l au. Să le învățăm și noi pentru a le putea transmite urmașilor noștri.

4 reguli de bază ale familiei Rockefeller.

Regula 1. Familia trebuie să se întâlnească cu regularitate.

Rockefeller chiar practică întâlnirile cu toți membrii clanului. Acest lucru se întâmplă cel puțin de două ori pe an. De obicei acest eveniment este programat pentru sărbătorile mari cum ar fi, de exemplu, de Crăciun când se pot aduna mai mult de 100 de persoane.

Pentru a rezolva unele probleme familiale serioase Rockefeller pot organiza chiar și un forum de familie. În acest caz se adună reprezentanții clanului care la momentul dat au mai mult de 21 de ani.

La asemenea ,forumuri familiale Rockefeller discută, de obicei, despre planurile pe viitor, proiecte noi, apariția noilor membri în familie și alte noutăți care se referă la carieră sau la alte evenimente importante.

Acest moment este foarte important. Fiecare membru al familiei trebuie sa se simtă o parte dintr-un întreg. Acest lucru le oferă un sentiment de protecție, stabilitate, responsabilitate pentru acțiunile lor.

Fiecare membru va putea înțelege, în acest mod, că de el depinde nu doar propria sa viață, dar este responsabil de mai multe lucruri cum ar fi bunăstarea întregii familii. Această responsabilitate li se insuflă încă din copilărie tuturor membrilor familiei Rockefeller.

Regula 2. Istoria familiei este o mare valoare.

Familia Rockefeller consideră că istoria familiei este o mare valoare. Toți membrii clanului trebuie să cunoască și să respecte evenimentele istorice și dinamica dezvoltării lor. Păstrează cu sfințenie fotografiile, imobilul familiei care seamănă cu niște muzee.

Această atitudine față de istoria familiei le conferă membrilor o forță suplimentară. Ei încep să se simtă mai responsabili pentru acțiunile lor. Înțeleg care este legătura dintre muncă și rezultate.

Imaginați-vă cât de important este când un strănepot poate vizita casa minunată a stră-străbunicului său. Va putea vedea măreția acestei case, va simți energia neamului căruia îi aparține.

Regula 3. Independența în familie.

La momentul actual clanul Rockefeller dezvoltă o mulțime de întreprinderi și domenii de afaceri. De aceea ei nu trebuie să lupte pentru putere în cadrul aceleiași companii. Și, prin urmară, nu există niciun conflict între ei.

Această regulă există încă din 1911. În acest an, în conformitate cu legislația SUA, Standard Oil a fost divizat în mai multe companii.

La bursă au apărut simultan mai multe societăți cu drepturi depline în loc de una. Acest lucru a sporit semnificativ ocuparea forței de muncă în cadrul companiei viitorilor moștenitori. Și s-a obținut simplificarea împărțirii moștenirii pentru generațiile viitoare.

Această strategie de dezvoltare a dat rezultate pozitive. Fiecare direcție a devenit independentă și s-a dezvoltat cu succes. Acest lucru face ca acest clan să nu devină vulnerabil. Ei țin cont de înțelepciunea populară și păstrează ouăle în coșuri diferite.

Regula 4. Copiii trebuie să înțeleagă din copilărie cât este de important să ofere o mână de ajutor celor nevoiași.

În această familie copilul înțelege foarte clar, de la o vârstă fragedă, că este benefic pentru el să-i ajute pe cei apropiați. Precum și să se bazeze pe ajutorul primit din partea lor. În plus familia Rockefeller este renumită pentru activitățile sale caritabile. Suma totală a donațiilor este deja mai mare de 5 000 000 000 de dolari. În prezent există mai multe fonduri caritabile. Valorile familiale ale acestui clan încurajează actele de caritate.

Mare valoare și interes are motto-ul lui John Rockefeller Jr. Acest motto a fost gravat chiar pe o piatră mare montată la intrarea în complexul clădirilor care aparțin clanului Rockefeller.

Pe piatră scrie:

,,Fiecare drept presupune o responsabilitate; fiecare posibilitate fericită presupune o datorie; posesia presupune datorie”.

Cel mai tânăr dintre membrii Rockefeller a menționat într-un interviu că își amintește foarte bine când a făcut prima sa donație. Acest lucru s-a întâmplat când avea 10 ani. Tot atunci și-a câștigat și primul său salariu. Din acel moment el s-a ocupat de acte de caritate săptămânal.

Pentru familia Rockefeller regulile enumerate nu sunt doar cuvinte. Respectarea lor pe parcursul deceniilor îi ajută pe membrii familiei să se îmbogățească și să-și întărească pozițiile. Trebuie să învățăm de la cei mai buni.

Nu este deloc dificil să respectați aceste reguli simple în cadrul familiei Dumneavoastră. Ca rezultat veți avea o familie puternică și unită. Și nu uitați de cel mai important lucru:

Copiii nu ascultă ceea ce le spun părinții lor. Ei doar repetă ceea ce văd.