Cum să-ți alegi bretonul potrivit în funcție de forma feței și structura părului?

Un breton corect ales este capabil să îți schimbe radical imaginea și stilul. De aceea este foarte important să știi ce tip de breton ți se potrivește. Este indicat ca bretonul să fie ales în dependență de forma feței și structura părului.

Fiecare formă a feței – cu tipul său de breton

În materialul ce urmează îți vom povesti cum să-ți alegi corect bretonul, așa încât să te avantajeze la față, dar și să arate perfect, în concordanță cu tipul de păr.

Breton des

Un breton des, care acoperă toată fruntea va arăta bine pe o față îngustă. Iar persoanelor cu fața rotundă nu le este recomandat acest tip de breton.

Breton scurt

Un breton scurt nu este recomandat persoanelor cu față lată și frunte înaltă, plus că în prezent acest tip de breton nu mai este la modă

Breton lung și oblic

Acest tip de breton este considerat a fi universal. Avantajează persoanele cu o formă a feței ovală, pătrată sau rotundă, întrucât echilibrează contururile feței. Un exemplu ar fi bretonul în stil emo.

Breton de formă geometrică

Acest tip de breton are capacitatea de a scurta forma mult prea alungită a feței, de asemenea, modelează formele prea ascuțite ale maxilarului sau bărbiei.

Bretonul ideal

Bretonul care se potrivește absolut tuturor formelor feței este bretonul drept, de lungime medie (până la nivelul sprâncenelor).

Alți parametri de alegere a bretonului

Trebuie să menționăm că bretonul nu trebuie ales doar în dependență de forma feței, dar și ținând cont de parametri precum vârsta, înălțimea, silueta.

Particularitățile de vârstă

Pentru a nu arăta ridicol și amuzant:

  • doamnele mai în vârstă trebuie să opteze pentru un breton mediu, nici prea lung, nici prea des, dar drept.
  • femeilor tinere, dimpotrivă, stiliștii le recomandă să experimenteze cu diverse tipuri de coafuri și bretoane.

Înălțimea și silueta sunt la fel de importante

  • femeile subțiri și mignone nu e cazul să opteze pentru bretoane pufoase și cu volum, întrucât le vor conferi un aspect artificial, de păpușă.
  • în schimb femeile mai plinuțe, precum și cele înalte, dimpotrivă, e indicat să dea volum coafurii, în general, și bretonului, în special, pentru a evita disproporția dintre cap și corp.

Forma bretonului în dependență de tipul de păr

Bretonul trebuie ales ținând cont și de structura părului, lungimea și tipul acestuia.

Șuvițe subțiri

Dacă sunteți posesoarea unui păr cu firul subțire, atunci e cazul să optați pentru un breton ce începe din creștetul capului. Astfel, bretonul va arată mai voluminos și mai plin.

Și un breton asimetric ar fi la fel de potrivit. Totuși, bretonul realizat pe un păr subțire va necesita aranjare zilnică, altfel își va pierde forma.

Creți naturali

Creții de la natură sunt foarte dificil de coafat, iată de ce nu se recomandă bretonul des. Cea mai bună opțiune este un breton rar, aranjat pe-o parte.

Păr aspru și greu de coafat

În acest caz, nu este recomandat un breton scurt, întrucât acesta va avea tendința să se ridice. Cel mai potrivit breton ar fi cel de o lungime medie și rar.

Cum să-ți faci singură un breton perfect?

Dacă vrei să-ți corectezi bretonul și nu ai nici posibilitatea, nici dorința de a merge la salon, poți încerca să faci asta acasă.

Pentru aceasta vei avea nevoie de un foarfece bine ascuțit (cel pentru manichiură nu este deloc potrivit).

Important este să urmezi sfaturile noastre:

  • separă partea de păr pentru breton de restul părului;
  • prinde părul în coadă pentru a nu te încurca;
  • pentru a tunde bretonul, părul trebuie să fie uscat, deoarece părul ud pare mai lung decât este, iar atunci când se va usca, bretonul se va scurta vizibil;
  • în cazul în care ai părul creț sau ondulat, trebuie să lași o rezervă, pentru că atunci bretonul va fi gata și îl vei aranja să nu pară mult prea scurt decât ai preconizat.
  • părul trebuie tuns strict sub un unghi de 45 de grade, luând șuvițe subțiri și tăind câte puțin.

Nu îți fie teamă să experimentezi la capitolul tunsori, diversifică-ți bretonul și nu uita să ții cont de particularitățile părului și propriului corp.

Fii irezistibilă!