Cum să speli prosoapele de bucătărie cu un efort minim? Acest sfat m-a ajutat să le restabilesc strălucirea din prima!

Știați că atunci când folosiți prosoape la bucătărie creați de fapt nu mediu ideal pentru dezvoltarea microbilor? Știm cu toții care sunt consecințele acestui fapt, pe care nu și-l dorește nimeni.

Dacă familia e alcătuită din 4 persoane, ar fi bine să folosiți cel puțin 2 prosoape în paralel și să vă asigurați că mai aveți alte 8 de rezervă.

Uneori se întâmplă că prosoapele de bucătărie trebuie spălate chiar zilnic. Dar cum să faci față unui asemenea orar?… Din fericire există o soluție de casă care vă va ajuta să scăpați foarte repede de orice pete. Dar pentru început să vedem câteva sfaturi importante.

Sfaturi pentru gospodine

Să începem cu lucrurile pe care ar trebui să le cunoască orice gospodină. Dacă vi se pare că un singur prosop folosit de toată familia poate fi utilizat multe zile la rând, vă înșelați amarnic.

1. Schimbați prosoapele în fiecare zi. Chiar dacă vi se pare că ele sunt curate, puneți-le în mașina de spălat fără nici o îndoială.

2. E mult mai ușor să speli prosoapele dacă o faci des. Uneori petele vechi sunt foarte greu sau chiar imposibil de eliminat.

3. Pentru o spălare eficient setați mașina la 95 °С pentru prosoape albe și 40-60 °С pentru cele colorate.

4. După spălare e indicat să călcați prosoapele. În acest fel ele se vor murdări mai greu.

Dar ca idee ar fi foarte bine să treceți treptat la șervețele și prosoape de hârtie, alături de cârpe folosite exclusiv pentru a șterge masa și spațiul de lucru.

Soluție împotriva petelor

• Cele mai multe pete pe prosoapele de bucătărie sunt de la ceai sau cafea. Pentru a le elimina, înainte de spălare faceți un amestec de apă și amoniac 1:1 și turnați-l pe pată, iar după câteva minute puteți pune prosoapele în mașină.

• Petele de vin roșu se elimină cu un amestec de apă și sare, cu o singură mențiune: după prelucrarea petei cu acest amestec nu spălați prosopul în apă fierbinte, căci locul respectiv s-ar putea decolora.

• Petele de grăsime sunt ușor de înlăturat cu ajutorul detergentului de vase. Frecați puțin petele cu câteva picături de detergent, iar după 30 de minute puteți spăla prosoapele în mașină.

• Șamponul elimină foarte eficient petele de fructe. Înmuiați prosopul în apă fierbinte pentru 15 minute, apoi stoarceți-l bine și aplicați puțin șampon. După 30 de minute spălați prosopul manual.

Restabilirea aspectului prosoapelor

Veți avea nevoie de câteva componente pentru a obține o soluție foarte eficientă. Cu siguranță le aveți pe toate în casa dvs.

Ingrediente

  • 250 ml de alcool etilic
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu
  • 2 porții de praf de spălat
  • apă fierbinte

Instrucțiuni

1. Puneți prosoapele într-un lighean și turnați deasupra apă fierbinte, astfel încât ea să acopere toate prosoapele.

2. Adăugați alcool etilic, bicarbonat de sodiu și praf de spălat. Amestecați bine totul și, dacă este nevoie, mai adăugați apă.

3. Lăsați prosoapele în această soluție pentru 24 de ore, amestecând din când în când conținutul ligheanului.

4. Puteți spăla prosoapele în mașina de spălat. Totuși dacă ele au pete dificile, mai indicat ar fi să le spălați manual.

Iar pentru a scăpa de mirosul neplăcut puteți folosi săpun de rufe. Frecați prosoapele cu săpun și lăsați-le peste noapte în apă cu adaos de permanganat de potasiu. Dimineața clătiți-le în mod obișnuit.

Prietenii dvs. cum luptă împotriva petelor de pe prosoapele de bucătărie? Împărtășiți-ne și experiența dvs.!