Cum să speli hainele albe astfel încât să te servească la nesfârșit: 5 sfaturi utile

Capacitatea de a păstra culoarea hainelor albe este caracteristica unei gospodine bune. Cămășile bărbătești, lenjeria, bluzele și tricourile, prosoapele – toate acestea au nevoie de o îngrijire specială și de o spălare corectă.

Echipa noastră vă împărtășește câteva secrete pentru îngrijirea corectă a hainelor albe.

Spălarea hainelor albe

Înlăturăm petele vechi

Petele de pe hainele albe sunt dificil de înlăturat, dar nu imposibil! Veți avea nevoie de sucul a 3 lămâie, 80 g de praf de spălat și 1 lingură de sare. Turnați 2 litri de apă peste acestea și înmuiați hainele în soluția obținută. După o oră scoateți hainele și clătiți-le în mod obișnuit.

Gulere și manșete

Probabil gulerele și manșetele sunt cele mai problematice locuri de pe cămăși. Pentru a le restabili strălucirea de odinioară, aplicați puțin bicarbonat de sodiu și ștergeți apoi cu o jumătate de lămâie. După 15 minute clătiți haina în apă caldă.

Lenjeria de pat

Dizolvați sucul a 2 lămâi în 1 litru de apă. Înmuiați rufele în acest amestec pentru 40 de minute, după care spălați-le în mașina de spălat.

Stofe delicate

Dizolvați 50 ml de detergent de vase (sau 50 g de praf de spălat) și 50 ml de peroxid de hidrogen în 2 litri de apă. Înmuiați hainele în acest amestec pentru 30 de minute, apoi clătiți-le în apă caldă.

“Nu înălbiți”

Amoniacul poate fi folosit pentru spălarea hainelor pe eticheta cărora este indicat “Nu înălbiți”. Dizolvați 5 linguri de amoniac în 10 litri de apă și înmuiați hainele în acest amestec. Apoi adăugați 1 lingură de bicarbonat de sodiu în praful de spălat și spălați hainele la 60°.

Sfaturile redacției

Hainele albe ar trebui purtate de cel mult 3 ori înainte de a fi spălate din nou. Asta se referă mai ales la tricouri și cămăși.

Urmele de fier de călcat sunt ușor de eliminat: înmuiați porțiunea murdară în apă, apoi adăugați soluție de clorură de calciu (1 linguriță la 1 pahar de apă).

Dacă hainele au căpătat deja o nuanță gălbuie sau gri, atunci înălbitorul obișnuit nu va mai fi eficient, trebuie să folosiți produse speciale.

Înainte de a spăla lucrurile albe, porniți mașina de spălat la regimul de “Clătire” pentru a curăța tamburul de particule colorate rămase după spălările anterioare.

Poate cunoașteți și alte trucuri pentru îngrijirea hainelor albe? Spuneți-le tuturor în comentarii și împărtășiți aceste sfaturi și prietenelor!