Spălați corect gecile cu puf și cizmele ugg – recomandări pentru începutul sezonului de iarnă!

Dacă încă nu sunteți siguri că știți cum să spălați aceste articole în mașina de spălat, în acest articol veți găsi răspunsul corect. Atenție! Puteți folosi aceste sfaturi, dacă pe articol nu este indicat ”curățare uscată”.

Cum să spălați geaca cu puf

Mai întâi trebuie să scoateți blana, desigur dacă este. Închideți fermoarul, nasturii și butoanele hainei. Verificați conținutul buzunarelor.

Dacă pe geacă sunt pete, trebuie să le eliminați cu ajutorul produselor speciale pentru îndepărtarea petelor. Nu uitați de buzunare, guler și manșete, care se murdăresc mai mult. Ștergeți aceste suprafețe cu o perie moale și o soluție specială.

Pe panoul de comandă al mașinii de spălat selectați regimul cel mai delicat de spălare.

Este bine dacă printre funcțiile de spălare a mașinii este și o funcție separată de spălare a hainelor cu puf. Dacă nu este această opțiune, nu este o problemă! Setați temperatura de 30 de grade și 600 rotații pe minut.

La spălare este mai bine să folosiți detergenți pentru hainele cu puf. Aceste produse pot fi achiziționate în același magazin unde se vând și gecile cu puf.

Dacă nu aveți la îndemână un astfel de produs, folosiți detergent lichid de rufe.

Puneți în cuva mașinii de spălat 3-5 mingi de tenis. În timpul spălării ele creează o circulație liberă a aerului. Dacă nu aveți mingi de tenis, puteți improviza niște ”mingi” din mai mulți ciorapi.

Geaca este spălată? Porniți din nou mașina în regimul ”clătire”. Acest lucru este necesar pentru a îndepărta urmele de detergent rămase pe haină.

Dacă mașina de spălat are și un regim de uscare, atunci uscați geaca cu puf.

Puteți usca haina și fără uscarea mașinii. Scoateți geaca, agățați-o pe umerașe și așteptați până se usucă, bateți periodic umplutura cu mâinile și distribuiți-o uniform.

Atât!

Cum să curățați cizmele Ugg

Fiecare cizmă mai întâi trebuie aspirată înăuntru și pe dinafară pentru a îndepărta urmele de praf, murdărie și nisip.

Luați un șervețel din microfibră, umeziți cizmele în apă caldă și ștergeți-le cu ajutorul unui detergent. Poate fi fie un produs special, fie un produs pentru pielea întoarsă amestecat cu detergent lichid.

Apoi, trebuie să curățați blana din interior. Este suficient să treceți doar de câteva ori cu mâna prin blană, nu este nevoie să ștergeți prea tare blana.

Ștergeți urmele de detergent de pe cizmele ugg. Dacă la această etapă cizmele sunt curate, lăsați-le să se usuce, dar înainte de asta nu uitați să le umpleți cu șervețele de hârtie, pentru ca cizmele ugg să nu-și piardă forma.

Dacă cizmele ugg nu sunt suficient de curate, atunci spălați-le în mașina de spălat. Da, puteți face acest lucru! Cu condiția să fie spălate separat de altă încălțăminte și haine, deoarece cizmele ugg se decolorează foarte mult.

Setați regimul de spălare delicat (lână sau mătase). Aceasta înseamnă, că temperatura ar trebui să fie doar de 30 de grade. Apoi adăugați o clătire suplimentară și măriți viteza până la 1000 de rotații, pentru ca cizmele să fie scurse bine de apă. Spălați cizmele ugg cu un detergent pentru spălarea hainelor din lână.

După ce veți spăla uggii, umpleți-i cu șervețele de hârtie sau microfibră, astfel încât să nu-și piardă forma și lăsați-le să se usuce.

Dacă aveți în camera de baie pardoseala caldă, este minunat. Cizmele se vor usca mult mai repede. Dar nu aveți voie să uscați cizmele pe calorifer!

Când cizmele se vor usca, puteți să le acoperiți cu un spray pentru pielea întoarsă, care respinge apa.

După cum vedeți, nu este obligatoriu să duceți hainele de iarnă la curățătorie, puteți îndepărta urmele de murdărie și în condiții casnice. Dar dvs aveți trucuri care vă ajută să curățați hainele de iarnă? Împărtășiți-le cu noi!