Cum să se îmbrace femeile trecute de 50. Secretele unei vestimentații elegante!

Îngrășarea este un proces caracteristic pentru schimbările de vârstă. Este naiv să credeți că la 50 de ani veți fi la fel de suplă ca la 20. Desigur, trebuie să încercați să mențineți greutatea normală, deoarece kilogramele în plus nu adaugă sănătate.

Astăzi, vom vorbi despre vestimentația femeilor trecute de 50 de ani. Nu este nici un secret că cu ajutorul hainelor corespunzătoare puteți scăpa vizual de câteva kilograme și de câțiva ani.

Tabu pentru femeile plinuțe trecute de 50

Există haine care pot fi purtate doar în tinerețe, adolescență și trebuie să vă conformați acestui lucru. Trebuie să scăpați de ele neapărat. Nu va fi o pierdere colosală:

 • fustele mai sus de genunchi. Acestea nu se potrivesc nici adolescentelor plinuțe.
 • haine cu imprimeuri țipătoare. Ele îngrașă vizual.
 • haine cu desene copilărești – pisicuțe, strasuri, inimioare roze etc.
 • haine lucioase. Materialul metalic, strasurile etc. subliniază neajunsurile și îngrașă.
 • haine de culoare neon. Lăsați adolescentele să poarte astfel de culori.
 • haine foarte mulate sau dimpotrivă foarte largi. Femeilor plinuțe li se potrivesc hainele pe măsura lor.

 • haine cu accesorii masive. De exemplu, nasturi mari aurii etc. Aceste elemente adaugă vizual kilograme în plus și arată ieftin.

Secretele unei vestimentații corecte

Femeile plinuțe și trecute de 50, pentru a arăta elegant și feminin, trebuie să opteze pentru stilul clasic. În garderoba oricărei reprezentante din categoria menționată mai sus trebuie să nu lipsească următoarele haine:

 • fusta creion sau în clini. Cel mai bine și una și alta. Fustele trebuie să fie cusute ideal, din material de calitate, până la mijlocul gambei. Această lungime se consideră ideală pentru femeile plinuțe de peste 50. În primul rând, vizual alungește, respectiv scade din kilograme. În al doilea rând, chiar dacă gambele sunt plinuțe, această lungime le subliniază frumusețea.

 • rochii elegante. În general, într-o garderobă nu pot fi prea multe rochii. Vă recomandăm să purtați rochia tub, rochia cămașă, rochia petrecută, clasica rochiță neagră în stil Chanel, rochia cu talie înaltă în stil Empire și neapărat rochia pulover. Ultima se poartă cu blugi drepți obișnuiți.

Foarte reușite sunt rochiile în două culori cu aplicații verticale lateral. Acest model vă va ajuta să aveți o siluetă proporțională.

 • tunică lungă elegantă. Se potrivește de minune cu blugi.
 • sacou ajustat în talie, lung pentru a acoperi șoldurile – zona problematică.
 • pantaloni negri în dungi, puțin evazați sau drepți.

Multe femei cunosc foarte bine că negrul le face mai slabe și își creează garderoba doar în negru. Este o culoare elegantă și frumoasă, dar trebuie utilizată cu măsură. Da, culoarea neagră vă scapă de câteva kilograme, dar pe lângă asta și îmbătrânește când este folosită în exces. Designerii recomandă femeilor mai în vârstă să nu folosească prea mult negru pentru hainele din partea de sus.

Atrageți atenție și la alte culori, precum: culoarea fildeșului, coral, roz. Se potrivește și alb. Cămașa albă care subliniază silueta, va împrospăta fața și vă va ajuta să creați o ținută clasică.

Mai mult, nu doar negru vă face mai suplă. Există și alte culori care sunt recomandate femeilor trecute de 50 – bordo, albastru închis, gri, purpuriu etc.

Deși ținutele monocrome se potrivesc foarte bine acestei categorii de femei, totuși puteți să vă îmbogățiți garderoba cu haine în buline nu prea mari, carouri, imprimeuri florale mărunte, dungi verticale fine.

Iată, este destul de simplu să arătați elegante, stilate și moderne după vârsta de 50 de ani.

Fiți mereu frumoase și pline de viață!