Cum să scurtăm corect pantalonii bărbătești. M-am descurcat de minune, fără nicio problemă!

De multe ori cumpărăm pantaloni de calitate, care se aranjează foarte bine pe corp, însă se întâmplă ca aceștia să fie mai lungi decât lungimea necesară. În asemenea cazuri apelați la un croitor sau puteți să-i scurtați chiar dvs. acasă dacă veți urma pașii pe care îi prezentăm mai jos.

Aveți nevoie de

  • mașină de cusut
  • foarfece
  • cretă sau o bucată de săpun
  • rejansă pentru pantaloni
  • ațe de culoarea țesăturii
  • metru
  • ac
  • și desigur – pantalonii

Pașii de lucru

În primul rând trebuie să probați pantalonii. Trebuie neapărat să fiți încălțați și să aveți centură. Îndoiți marginea pantalonilor în exterior. Cea mai potrivită lungime este mijlocul tocului. Dacă lățimea pantalonilor este mai mică de 22 cm, atunci se poate puțin mai scurt. Fixați cu ace în partea din față și din spate. Marcați cu creta.

Puneți pantalonii pe o suprafață plană și trasați o linie dreaptă, linia de jos. Atrageți atenție, căci uneori lungimea din față poate fi mai scurtă cu 0.5-1 cm decât cea din spate. Astfel pantalonii se vor aranja mai bine și nu se vor curba prea mult.

Trasați a doua linie – cea de rezervă de tiv. Pentru pantalonii celor maturi lungimea este de 3-4 cm, pentru copii 5-6 cm.

Tăiați țesătura în plus. Marginea se tivește sau se coase în punct zigzag.

Rejansa neapărat se calcă cu fierul de călcat fierbinte cu aburi, ca să se scurteze acum cât se poate de bine și să nu încrețească ulterior materialul pantalonilor.

Coaseți două cusături. Îndoiți pantalonii pe dos, puneți-i sub acul mașinii cu fața în sus, aplicați rejansa cu marginea mai groasă pe linia tivului, iar restul se pune pe rezervă. Coaseți pe cerc.

Neajungând la sfârșit, vă opriți și îndoiți capătul rejansei cu 1-1.5 cm, îl puneți peste capătul de început al rejansei.

Coaseți până la sfârșit, ridicați acul, rotiți pantalonii la 90° și coaseți pe marginea îndoită a rejansei.

Fixați acul și din nou rotiți pantalonii la 90° și coaseți a doua cusătură pe cerc.

Călcați rejansa cusută. Pliați rezervele în interior, fixați rejansa în așa fel încât să se vadă în exterior marginea mai groasă, aproximativ 2 mm.

Călcați marginea pantalonilor printr-o pânză de bumbac ca să nu rămână urme de la fierul de călcat.

Fixați partea de sus a rezervei.

Coaseți marginea pantalonilor prin punct ascuns apucând câte 2 fire de ață.

Înlăturați ațele în plus. Mai călcați încă o dată marginea pantalonilor, iar dacă este nevoie și pantalonii în întregime.