Cum să scăpați de mânie: 6 tehnici eficiente

Cercetătorii americani de la Universitatea Stanford au demonstrat că supărarea provoacă multe boli, nu doar psihice, dar și fizice. A fost realizat și un experiment: 90% dintre participanții care nu-i puteau ierta pe cei care i-au supărat, în cele din urmă au reușit să o facă și au început să se simtă mult mai bine. Le-au dispărut durerile de cap și de spate, somnul a revenit la normal și li s-a restabilit echilibrul psiho-emoțional. Acesta este un motiv bun pentru a ierta și a uita, nu-i așa?

1. Plângeți. Dacă v-a supărat cineva, plângeți! Nu rețineți lacrimile, sănătatea Dvs este mai prețioasă decât mândria.

2. Perna pentru „box”. Nu trebuie să doarmă nimeni pe acestă pernă. Este doar pentru a o bate. Bateți în ea cu toată puterea, așa cum ați vrea să-l bateți pe cel care v-a supărat! Eliminați toată energia negativă, spuneți pernei tot ceea ce ați dori să-i spuneți persoanei care v-a ofensat! Luați aminte: este imposibil să iertați, dacă veți reține energia negativă!

3. Povestiți râului despre durerea care vă macină. Mergeți la un râu și povestiți-i despre durerea și tristețea care vă macină. Priviți apa și spuneți-i cât de mult suferiți și cât de rănit sunteți.

Râul va lua necazul cu el. Dacă nu aveți vreun râu în apropiere, puteți deschide robinetul în baie.

4. Strigați. Mergeți într-un loc pustiu și strigați, înjurați, nu rețineți nimic, eliminați toată energia negativă.

Există persoane, care țipă când sunt singure acasă ca să nu fie auzite. Să nu vă pese de vecini, sănătatea este mai scumpă!

5. Scrieți-vă durerea pe hârtie. Luați o foaie de hârtie și un stilou. Scrieți doar cu mâna! Scrieți ora, data, luna, anul. Și începeți a descrie tot ceea ce simțiți, ce vă deranjează sau vă întristează. Faceți așa, ca să vă încapă totul pe o singură foaie, nu luați alta! Acest lucru este foarte important: măsura este foarte importantă când scrieți. Adăugați la sfârșit cuvintele: atât, am încheiat și, în mod obligatoriu, ora. Recitiți tot ceea ce ați scris. Ar putea fi foarte neplăcut să citiți aceste rânduri, dar este normal să fie așa.

Ardeți foaia, urmăriți-o cum arde, cum se topește în foc. Așa vor arde durerea și resentimentele dvs.

6. Regula cea mai eficientă este percepția conștientă. Încercați să observați unde este localizată supărarea în corpul nostru și cum arată aceasta. Adresați-vă acestei supărări „Te văd, ești aici”. Și încercați să o eliminați din interiorul dvs, întrebând-o: „Cu se scop ai venit, ce vrei să mă înveți?”

Rezultatul poate fi uimitor! În doar câteva minute veți uita de supărare și concomitent veți înțelege care este marele sens al Vieții noastre, care ne orientează spre lucrurile bune.