Cum să scăpați de gândacii de Colorado fără să recurgeți la produse chimice – 4 metode eficiente!

1 . Un pachet de muștar uscat se dizolvă într-o găleată cu apă, se adaugă 100 ml de oțet de 9 %, se amestecă bine și se stropesc cu acest amestec frunzele de cartofi. În urma acestei proceduri simple gândacii vor dispărea.

2. Plantele solanacee pot fi protejate de invazia gândacului de Colorado cu ajutorul cenușii de lemn. Puneți, în timpul plantării cartofilor sau răsadurilor de roșii, câte un pic de cenușă în fiecare groapă și apoi presărați ușor suprafața solului. Imediat ce vor începe a se forma tufele, prelucrați încă o dată pământul fără să mai așteptați apariția larvelor dăunătorilor. De data aceasta stropiți cu cenușă (un borcan de 2 litri de cenușă la 10 litri de apă, la care se adaugă un amestec de săpun de rufe și apoi diluați în proporție de 1:10).

3. Frunzele de nuc căzute se pot utiliza ca „pesticid” împotriva dăunătorilor. Strângeți frunzele toamna și depozitați-le într-un loc răcoros, uscat și bine ventilat. La începutul noului sezon, cu douăzeci de zile înainte de apariția în masă a larvelor gândacului de Colorado, înmuiați frunzele în apă în proporție de 2-3 kg la 10 litri, lăsați la infuzat timp de 1-2 zile, apoi strecurați-o și tratați cu ea grădina. În urma acestei proceduri vor dispărea 80 la sută din insecte!

4 . Pregătiți, din această plantă, un amestec pentru a speria gândacii: fierbeți, timp de 15 minute într-cantitate mică de apă, 200 g de rădăcini de inulă, apoi lăsați la infuzat, filtrați și diluați în 10 litri de apă. Tratați cu această soluție tufele de cartofi.