Cum să reducem consumul lunar de apă (un sfat util pentru gospodinele ingenioase).

Dacă și Dumneavoastră, ca majoritatea locuitorilor planetei noastre, vă gândiți cum ați putea economisi, vă recomandăm să acordați atenție cheltuielilor din fiecare lună. Ce ați observat? Majoritatea cheltuielilor noastre sunt… Corect! Pentru serviciile comunale. Ne afectează mai ales consumul de apă.

De ce ar trebuie totuși să economisim apa? În primul rând pentru a economisi bani precum și pentru păstrarea unui echilibru în natură, lăsând rezervele de apă să se refacă ca apa să ajungă și acolo unde este cu adevărat nevoie, în agricultură și în țările din lumea a treia unde fiecare picătură de apă este binevenită.

Dar care ar putea fi soluția în acest caz? Poate ar trebui să vă spălați doar o dată pe săptămână sau să mergeți la piscină? Gospodinele ingenioase au descoperit deja mai multe metode eficiente.

Monkey Images / Shutterstock.com

Există o metodă veche, dar foarte originală de a economisi apa. Veți avea nevoie de o sticlă de plastic care se găsește în fiecare casă și de 10 minute.

Deschideți vasul de toaletă și puneți în el o PET-ul de 1,5 litri.

Ah, da, trebuie mai întâi să-l umpleți cu apă. În ce constă această metodă? Este vorba despre legea lui Arhimede. În rezervorul wc-ului se vor acumula de acum încolo cu 1,5 litri mai puțin.

Nadia Buravleva / Shutterstock.com

Astfel veți economisi de fiecare dată câte un litru și jumătate de apă. Dacă goliți rezervorul de aproximativ 20 de ori pe zi, puteți economisi până la 30 de litri de apă. Imaginați-vă cât veți reuși să economisiți într-o lună!

Olesya Tseytlin / Shutterstock.com

Datorită acestei metode inteligente nu numai că veți economisi niște bani, dar veți face și o faptă bună, salvând mediul înconjurător.