Cum să purtați un șal-fular în sezonul rece: 28 de moduri elegante și originale care vă vor inspira!

Adesea femeile primesc în dar o eșarfă, un fular sau chiar un șal.

Fularul gigantic este un accesoriu indispensabil în sezonul rece și poate transforma chiar și o apariție banală, într-o ținută neobișnuită și elegantă. Cu toate acestea, unele fashioniste îl neglijează pentru că nu știu cum să-l poarte și cum să-l asorteze corect.

Cum să purtați un șal-fular?

De fapt, fularul gigantic îl puteți purta în orice situație, în diferite moduri și combinații: peste palton, pulover în zilele reci, sau într-o seară răcoroasă de vară vă puteți acoperi umerii. Pentru a vă bucura de acest accesoriu, în funcție de mărimea și materialul acestuia, trebuie să știți cum să-l legați. Fularul supradimensionat vă poate ajuta să adoptați un look stilat.

Palatină tricotată

Opțiunea cea mai populară — palatină tricotată din fire de lână, bumbac și din cașmir. Astfel de șal poate fi împletit simplu sau poate fi combinat cu un desen frumos și elegant, care poate fi evidențiat prin contrastul de culori. Acest accesoriu vă conferă confort unic în orice moment al anului și este călduros. Veți obține un look elegant și stilat. Fashionistele trebuie să știe cum să lege un astfel de șal.

Există multe moduri de a purta palatina tricotată. Deci, poate fi pur și simplu înfășurată în jurul gâtului o dată sau de două ori, iar capetele libere pot fi lăsate să atârne liber în față, prinse într-un inel, fixate cu ajutorul unei broșe sau capetele pot fi îndreptate peste umeri. În plus, această palatină poate fi și un accesoriu pentru cap, perfect pentru zilele friguroase.

Șal din blană

Șalul din blană este visul oricărei femei. Adesea, aceste șaluri sunt decorate cu ciucuri, paiete, mărgele sau perle naturale, cu toate acestea, chiar și fără decor suplimentar, aceste șaluri sunt stilate și elegante. Capa pelerină din blană la fel emană eleganță și rafinament.

Multe femei consideră, că acest articol vestimentar se poartă doar în timpul iernii, cu o blană, dar se înșeală. Poate fi combinat cu un palton în stil clasic, rochii de seară, chiar și cu unele modele de jachete. Atunci când vă gândiți cum să purtați șalul, nu este nevoie să utilizați moduri complexe. Este suficient să-l aruncați peste umeri, și dacă este necesar să-i prindeți capetele cu o broșă sau un inel.


Șal croșetat

Șalul croșetat cu fire de dantelă este o alegere plină de rafinament și adaugă o notă de romantism și tandrețe. Acest accesoriu este ideal pentru o ieșire în oraș și este perfect atât pentru sezonul rece al anului sau îl puteți arunca pe umeri în serile răcoroase de vară, depinde din ce fire este croșetat, mai subțiri sau mai groase.

Chiar dacă multe femei optează să-l poarte în mod tradițional, stiliștii și designerii oferă multe alte opțiuni pentru a purta un șal croșetat. Deci, poate fi un accesoriu perfect pentru cap sau prins în jurul încheieturii veți obține o brățară originală.

Șal cu mâneci

Moda nu stă pe loc, așa că stiliștii creează în continuu noi modele și piese vestimentare pentru femei. Deci, cu câțiva ani în urmă, șalul cu mâneci proteja femeile de frig, azi este la fel un accesoriu indispensabil. Astfel, șalul de cașmir, de lână și din alte materiale călduroase sunt perfecte pentru vremea rece și conferă confort femeilor ce îl poartă și nu este necesar de a purta îmbrăcăminte exterioară. Dacă un astfel de articol vestimentar mai are și o glugă, e perfect, deoarece nu veți avea nevoie să purtați alte accesorii pentru cap.

Ținute elegante

De regulă, șalurile completează ținutele elegante ale doamnelor stilate în sezonul rece. Le puteți combina perfect cu orice îmbrăcăminte. Nu sunt stabilite reguli stricte cu privire la modul de a purta un șal, iar majoritatea fashionistelor sunt ghidate de gusturile și preferințele sale. În același timp, stiliștii nu recomandă să purtați articole vestimentare și fularul gigantic într-o singură gamă de culori.

De exemplu, un șal bej combinat cu o jachetă de iarnă de aceeași culoare își va pierde din farmec. Un fular de culoare intensă, de exemplu roșu sau violet, va crea un look interesant și original. Puteți opta și pentru fular bej numai dacă acesta este decorat cu broderii sau aplicații strălucitoare într-un stil romantic.

Cum să purtați șalul cu un palton? 

Există destul de multe modalități de a purta fularul gigantic cu un palton, depinde de tipul de șal ales. De exemplu:

– Dacă alegeți să purtați un palton cu glugă, cel mai potrivit este să purtați fularul în formă de inel sau să-l înfășurați în jurul gâtului o singură dată, dar lăsați capetele libere în partea din față;

– Dacă optați pentru un palton clasic, puteți purta fularul aruncat pe umeri și prins cu o broșă, sau în cazul în care lungimea șalului vă permite, înfășurați-l e câteva ori în jurul gâtului, sau prindeți capetele în centură.

Cum să purtați eșarfa gigantică cu o rochie?

În timpul diferitelor evenimente organizate în aer liber, adesea femeile își completează ținuta festivă cu o eșarfă de dantelă sau cașmir. De regulă, acest accesoriu în timpul festivităților este pur și simplu aruncat peste umeri, dar sunt și alte opțiuni de a-l purta cu o rochie de seară.

De exemplu,  puteți înfășura eșarfa în jurul gâtului, dar să nu fie prea strâns sau o puteți purta peste umeri, fixând capetele acesteia cu ajutorul unei broșe rafinate pe centru sau lateral. În toate aceste cazuri, capetele eșarfei pot fi lăsate suspendate, puteți face un nod în față, sau o fundiță.

Cum purtați șalul cu o blană?

Există câteva recomandări utile din partea stiliștilor, care vor fi foarte utile fiecărei fashioniste pentru a alege opțiunea potrivită și să creeze o ținută armonioasă și expresivă, de exemplu:

– Fularele din materiale călduroase pot fi purtate doar sub blană. Purtate deasupra, vor adăugă volum suplimentar, astfel această combinație ar trebui evitată;

– Fularele subțiri de mătase și cașmir pot fi purtate deasupra blănii în mod tradițional – prin înfășurarea în jurul gâtului o dată și lăsarea capetelor în față;

– O eșarfă mare pătrată, poate fi legată după cum urmează – mai întâi, îndoiți-o pe diagonală, apoi puneți-o la gât, astfel încât partea triunghiulară să fie în partea din față. Capetele ascuțite din spate încrucișați-le și legați o fundă;

Puteți opta și pentru un fular-guler;

În cele din urmă, orice șal poate fi un accesoriu perfect pentru cap.

Cum purtați un șal cu o geacă de puf?

Alegerea modului de a purta un fular gigantic cu o geacă de puf depinde în mare parte de stilul acesteia. Dacă alegeți o geacă cu un croi ușor cambrat pe talie, atunci ar trebui să optați pentru un fular legat într-un nod. Dacă geaca este voluminoasă purtați fularul în jurul gâtului, înfășurat doar o singură dată, iar capetele lăsați-le libere. Dacă acestea provoacă disconfort, le puteți ascunde în interiorul gecii sau le puteți prinde sub centură.

Cum se poartă un fular cu o jachetă?

Cu o jachetă, fularul poate fi purtat în diferite moduri și combinații – sub formă de glugă, sub formă de guler, prins sub forma unei funde-fluture, fixat cu o broșă și așa mai departe. De regulă, alegerea opțiunii potrivite nu provoacă prea multe dificultăți, cu toate acestea, fashionistele se întreabă cum ar putea asorta fularul cu jachetă.

În acest caz, se recomandă să alegeți una dintre cele două metode oferite de către stiliști – de a înfășura fularului de mai multe ori în jurul gâtului și de a ascunde capetele sub glugă sau să înfășurați fularul în jurul gâtului o singură dată și să prindeți capetele într-un nod simplu la nivelul pieptului.

Cum purtați fularul gigantic cu o blăniță

În cele din urmă, femeile care vor să fie la curent cu tendințele modei, se întreabă cum să poarte corect fularul cu o blăniță. De fapt, sunt valabile aceleași reguli, moduri și combinații de a purta un fular cu un palton și ținute elegante, excepție făcând șalul cu mâneci.

Îți plac fularele XXL? Cum le porți?