Cum să obții bucle elegante cu ajutorul plăcii de păr: 7 tehnici simple pentru o coafură ideală

Bucle făcute cu placa de păr? Nu e o glumă!

Părul frumos este visul oricărei femei, iar buclele au farmecul lor aparte. Ele pot avea un aspect foarte natural dacă sunt făcute cu ajutorul plăcii de păr, pe care majoritatea femeilor o au în colecția lor.

Noi vă vom explica cum puteți obține șuvițe ondulate fără a ieși din casă.

Pregătim părul

Pentru a obține efectul dorit părul trebuie să fie curat, uscat și “ascultător”. Dacă vă vine greu să aranjați părul, nu ezitați să folosiți fixativ. E foarte important ca șuvițele cărora le conferiți efectul de buclă să fie perfect uscate.

Alegerea plăcii de păr

Dacă nu aveți încă o placă de păr, vă recomandăm să cumpărați una care să fie cât se poate de inofensivă pentru păr. Producătorii oferă o gamă destul de largă, de la cele mai ieftine – metalice, până la cele mai calitative – ionice. Există și alte materiale, dar printre cele mai inofensive sunt plăcile ionice, ceramice, cele din teflon sau turmalină.

Reguli pentru un păr bogat

1. Dacă doriți un efect de cârlionțare pronunțată, setați placa la temperatură maximă, dar dacă preferați un stil mai natural, setați-o la temperatură medie.

2. Șuvițele alcătuite din fire despicate se ondulează doar la temperatură mică.

Tipuri de bucle

1. Păr creponat

Iată cum puteți obține un efect de val curgător:

Reglați placa de creponat părul la o temperatură medie și prindeți de la rădăcină câteva șuvițe subțiri de păr. Strângeți aceste șuvițe cu placa pentru câteva secunde, după care înaintați mai departe spre vârfuri.

2. Bucle ca la Hollywood

Această metodă de ondulare este perfectă pentru părul de aceeași lungime. Mai întâi trebuie să faceți o cărare pe o parte. Apoi împărțiți părul în câteva secțiuni și cu placa prindeți șuvițele chiar de la rădăcină. Rotiți fiecare șuviță de-a lungul plăcii și puțin câte puțin îndepărtați placa spre capătul șuviței. La final aplicați puțin fixativ.

3. Șuvițe scurte

Împărțiți părul în patru secțiuni egale. Rotiți șuvițele de păr pe placă fixându-le ușor. În cazul dat cea mai potrivită temperatură este cea medie.

4. Bucle “beach waves”

Acest tip de bucle are un aspect natural și e ușor de făcut. Răsuciți șuvița și treceți peste ea cu placa de păr ținută în poziție verticală. Șuvițele ce urmează a fi buclate trebuie selectate din timp.

5. Bucle mari

O buclă mare și densă poate fi obținută în felul următor: divizați părul în 5-6 secțiuni. Apoi buclați fiecare șuviță cu ajutorul plăcii de păr, ținând-o 15-20 de secunde.

6. “Original wave”

Principiul e la fel ca și la “valul” clasic, doar că în acest caz șuvițele se buclează în direcții diferite. Acest tip de bucle se pot face indiferent de lungimea părului.

7. Bucle în formă de Z

Puteți obține acest tip de coafură extrem de ușor. Veți avea nevoie de o placă de păr și folie de aluminiu. Pieptănați șuvițele de păr și înfășurați-le pe rând în benzi de folie pe care apoi trebuie să le pliați în formă de acordeon. Timp de aproximativ cinci minute încălziți-le cu placa, lăsați să se răcească după care scoateți folia.

Desigur, oricare dintre aceste metode necesită efort și îndemânare. Dar după ce veți stăpâni aceste tehnici de buclare a părului, veți avea întotdeauna posibilitatea să vă faceți o coafură uimitoare în doar câteva minute.