Cum să nu te discreditezi într-un restaurant select. Ce trebuie să știe o persoană educată.

Fiind elevi mulți din noi am studiat etica. Atunci, nici nu bănuiam, că studierea acestui obiect, aparent simplu și puțin important, poate fi atât de utilă la o vârstă adultă. Până la urmă, nici cea mai mică sărbătoare de familie, nu poate să se petreacă fără o anumită etichetă, ce să mai spunem despre petrecerile mari, cu mulți oameni necunoscuți sau cu prieteni?

Eticheta – este o listă de reguli și convenții, respectarea cărora întotdeauna creează o impresie bună. Bunele maniere se manifestă cel mai bine, anume la masă, de aceea, în acest articol redacția noastră a decis să vă povestească despre ce trebuie să faceți pentru a arăta mereu într-o lumină bună și să surprindeți oaspeții cu o educație și un gust rafinat.

Reguli moderne de etichetă la masă 

1. Dacă, în timp ce luați masa într-un restaurant, decideți să comandați un cocktail la bar, trebuie să-l beți imediat. Este un gest greșit și de prost gust să mergeți cu această băutură până la masa comună.

2. Nu puneți portofelul, cheile sau chiar telefonul pe masă. Acest lucru creează anumite inconveniente, atunci când chelnerul începe să servească felurile de mâncare.

3. De asemenea, nu suflați în mâncărurile fierbinți. În localurile decente, felurile sunt servite astfel, încât să poată fi savurate imediat. Dacă totuși vi se pare foarte fierbinte, lăsați mâncarea să se răcească puțin.

4. Nu ștergeți rujul de pe buze cu șervețelul din țesătură. Aceasta trebuie folosit pentru a acoperi genunchii sau să ștergeți colțurile gurii după ce ați mâncat.

5. Conform etichetei europene cuțitul și furculița trebuie să fie în mâini pe toată durata mesei. Dar în America este permis să tăiați o bucată de friptură, după care să puneți cuțitul pe masă și să mutați furculița în mâna dreaptă.

6. Nu este frumos și recomandat să vorbiți cu gura plină. Țineți minte, că trebuie să mâncați liniștit, mestecând foarte bine alimentele.

7. Dacă ați comandat pește, oasele trebuie să le scoateți cu furculița. Dacă ați simțit un os în gură, nu-l scoateți cu degetele, dar folosiți un șervețel din hârtie.

8. Dacă carnea are oase, le puteți scoate din gură cu două degete.

De asemenea, este important să cunoașteți cum să aranjați corect tacâmurile în timpul mesei, astfel încât să nu ofensați personalul localului și bucătarul.

Vă prezentăm o clasificare simplă și clară a paharelor de vin. Acum veți ști exact care pahar este potrivit pentru vinul roșu, alb sau vinul spumant.

Din această imagine veți înțelege care sunt tacâmurile potrivite pentru diferite bucate.

Iată tipurile de cuțite și destinația lor. Se pare că sunt atât de multe…

Această informație va ajuta să vă orientați rapid și să alegeți ceea de ce aveți nevoie! Păstrați această informație utilă!