Cum să mergeți pe tocuri fără să vă doară picioarele: trucurile vedetelor

Pantofii cu tocuri sunt simbolul eleganței, feminității, seducției… sunt un element care vă poate schimba radical look-ul, făcându-vă să păreți mai suplă. Dar, din păcate, nu este prea ușor să-i purtați: unele femei nu prea reușesc să meargă pe tocuri și renunță din cauza durerii.

Vă propunem, în continuare, câteva sfaturi utile la care recurg vedetele.

Când vorbim despre tocuri, ne amintim, despre perechea de pantofi încălțată o dată sau de două ori la care apoi am renunțat din cauza durerii. Există mai multe motive pentru care este bine să renunțăm la tocuri, dar există și unele soluții care ne vor ajuta să remediem această problemă.

Următoarele sfaturi vă vor permite să purtați tocuri fără a simți vreun disconfort. Veți uita de răni, dureri de picioare, de spate etc…

Optați pentru pantofii cu barete. 

Pantofii cu barete sunt recomandați pentru a fixa piciorul și pentru a diminua senzația de durere: acestea au capacitatea de a fixa mai bine piciorul fără a forța glezna sau călcâiul.

Alegeți mărimea potrivită. 

De obicei majoritatea femeilor tind să-și aleagă mărimi mai mici deoarece pantofii cu toc sunt purtați fără ciorapi și tindem să credem că trebuie să ne vină exact. Însă încălțămintea prea strânsă poate duce la probleme cum ar fi bursita, la dureri de gleznă, de spate și de genunchi. Atunci când alegeți pantofii, ar trebui să țineți cont de faptul că aceștia trebuie să intre și să iasă ușor.

Dacă pantofii sunt prea mari…

Nu se recomandă nici să fie prea mari. Dacă aveți, totuși, o pereche de pantofi care vă sunt prea mari, utilizați pernuțe sau branțuri de silicon. Mai există și diferite protectoare din silicon, care se pun la călcâi sau între degete; în acest mod piciorul se va simți foarte comod.

Totuși se recomandă să evitați să mergeți prea mult atunci când purtați tocuri, să faceți pași mici și medii pentru a evita pozițiile incorecte.

Atenție la vârful pantofilor. 

Pentru mai mult confort evitați pantofii prea ascuțiți și preferați pantofii cu vârful moale pentru a vă proteja degetele de la picioare. Dacă doriți să purtați pantofi ascuțiți, va trebui să vă odihniți periodic.

Alegerea materialului. 

Este foarte important și materialul din care sunt realizați pantofii. Optați pentru materiale moi, cum ar fi pielea de căprioară, pielea moale, nailonul și alte materiale sintetice.

Tocul perfect. 

Un rol important îl joacă și tipul de toc: cele ascuțite sunt cele mai dureroase, deoarece nu-i permit piciorului să aibă o anumită stabilitate. Alegeți tocurile groase sau pătrate: picioarele Dumneavoastră vă vor mulțumi!

Talcul.

Punerea talcului în pantofi este un remediu eficient pentru a preveni alunecarea și transpirația piciorului.

Platformele.

Pentru a putea merge mai stabil, alegeți încălțămintea pe platformă care vă va face să păreți mai zveltă și, în același timp, vă va proteja picioarele. Le veți putea purta chiar și mai multe ore: fiind comode și la modă, acest model reprezintă o alternativă excelentă tocurilor.

Plasturi. 

Pentru a scăpa de durere va fi suficient să vă lipiți două degete de la fiecare picior, mai exact al doilea și al treilea, cu plasturi. Acest truc este unul destul de util, deoarece dezactivează nervii care transmit semnale de durere.