Cum să lărgești încălțămintea strâmtă: 5 recomandări de la un cizmar experimentat!

Cu siguranță, fiecare femeie are în dulap cel puțin o pereche de încălțăminte pe care o poartă doar atunci când știe că va sta așezată. Când probăm încălțămintea, aceasta ni se pare comodă și frumoasă. Dar  imediat după ce ajungem acasă descoperim că am făcut o cumpărătură nereușită. Dacă nu știți cum să procedați în acest caz, așa încât să vă bucurați de perechea nouă de încălțăminte, vă propunem câteva recomandări de la un cizmar cu experiență.

Cum putem lărgi încălțămintea strâmtă

1. Pentru a lărgi pantofii prea strâmți ștergeți încălțămintea cu spirt. Înmuiați vata în spirt și ștergeți interiorul pantofilor. Încălțați încălțămintea pentru 2 ore și disconfortul  va dispărea. Cizmarii recomandă să faceți același lucru și cu încălțămintea de mărime potrivită, dar care vă roade. Spirtul înmoaie segmentele prea duri de piele, astfel încât să nu aveți probleme cu încălțămintea incomodă.

2. Puteți lărgi încălțămintea cu ajutorul unui uscător de păr și o pereche de ciorapi groși. Îmbrăcați ciorapii, după care încălțați pantofii și suflați cu uscătorul pe toată suprafața încălțămintei. Peste 15 minute pantofii se vor lărgi simțitor.

3. Încălțămintea din piele naturală poate fi lărgită cu ajutorul uleiului de ricin. Ungeți pantofii înăuntru cu puțin ulei, lăsați un timp ca uleiul să se îmbibe, după care îndepărtați urmele de ulei cu un șervețel. Această metodă este recomandată nu doar pentru încălțămintea nouă, dar și pentru încălțămintea pe care nu ați purtat-o de mult timp și care a început să vă roadă.

4. Pentru a înmuia pielea și a lărgi încălțămintea prea strâmtă, trebuie să o ungeți cu parafină. În acest scop puteți folosi o lumânare obișnuită din parafină. Ungeți pielea încălțămintei cu parafină pe noapte. Dimineața ștergeți încălțămintea cu un șervețel, îndepărtând urmele de parafină.

5. O altă metodă verificată de a lărgi încălțămintea strâmtă sunt ziarele. Ticsiți pantofii cu ziare umede și lăsați să se usuce. Este obligatoriu ca încălțămintea să se usuce la temperatura camerei, dar lângă o sursă de încălzire.

6. Cea mai eficientă metodă de a lărgi încălțămintea sunt pungile de plastic. Umpleți pungile de polietilenă, la nivelul de aproximativ 1/4 cu apă. Introduceți pungile în interiorul pantofilor și puneți pantofii în congelator, până apa va îngheța. În timp ce îngheață apa se dilată și încălțămintea se lărgește.

Aceste metode simple vor ajuta să înmuiați pielea aspră a încălțămintei noi și să o lărgiți, astfel încât să vă simțiți confortabil.