Cum să înveți să parchezi o mașină, mai bine decât un bărbat: 5 reguli de aur pentru parcare laterală!

Abilitățile de parcare se antrenează prin exerciții practice. Acesta este cel mai eficient mod. Este deosebit de importantă capacitatea de parcare laterală cu spatele, care, în orașele mari, cauzează adesea dificultăți pentru șoferi. Dar nu există astfel de manevre pe care o femeie insistentă nu le poate însuși. Să le studiem împreună!

Îndrumări pas-cu-pas pentru parcarea laterală:

Parcarea laterală reprezintă parcarea unui vehicul într-un spațiu stradal limitat, în conformitate cu autovehiculele deja situate acolo, în funcție de locația automobilului – paralel cu carosabilul.

1. Găsiți un loc liber

Începeți cu principalul – găsiți un loc pentru mașina dvs. Treceți încet dincolo de autovehiculele deja parcate pentru a găsi ”o fereastră” liberă. Ați găsit? Verificați, dacă locul dispune de spațiu suficient, deoarece trebuie să existe spațiu de manevră și siguranță pentru toate vehiculele.

Dacă șoferii din spate, nu au răbdare, cerându-vă să le eliberați drumul, atunci încercați să păstrați calmul și să vă gândiți doar la locul dvs de parcare. În cele din urmă, vorbim despre siguranța dvs și siguranța automobilului dvs.

2. Orientați-vă după automobilele vecine 

Pentru a intra în locul găsit, este necesar să vă opriți în paralel cu mașinile parcate. Începeți să vă retrageți în spate, până când bara de protecție a mașinii dvs și a vecinului, lângă care vă veți parca, vor fi la același nivel.

3. Parcarea laterală cu spatele 

Rotiți volanul spre dreapta, începeți să vă deplasați în poziția dorită, la un unghi de 45 de grade față de linia curbei. Când vedeți lumina din față al mașini din spatele dvs. în oglinda retrovizoare, opriți-vă.

4. Etapa finală 

Rotiți încet volanul spre stânga, începeți să aliniați mașina în paralel cu bordura.

5. Opriți motorul

După finalizarea manevrei, asigurați-vă că există o distanță suficientă între mașina dvs, cea din față și cea din spate. Acum puteți opri motorul și puneți mașina pe frâna de mână.

Parcarea laterală este considerată o tehnică dificilă, în special pentru șoferii începători. Deși implementarea sa este inclusă în programul cursului de conducere, numai în practică puteți lucra la mișcarea volanului, astfel încât mașina să fie plasată perfect pe locul de parcare.

Iar dvs cunoașteți perfect tehnica de parcare laterală? Poate că ați avut câteva cazuri interesante din practica de conducere?

Așteptăm cu drag comentariile dvs.